Matrasbeschermers

36 artikel(en)

per pagina

36 artikel(en)

per pagina

Matrasbeschermer en molton

De aanschaf van een matras is een prijzige aangelegenheid. Het loont dan ook de moeite te weten hoe een matras goed te onderhouden is. Ervoor zorgen dat een matras langer meegaat hoeft helemaal niet moeilijk of tijdrovend te zijn. De levensduur van je matras verlengen begint met het kiezen van een geschikte matrasbeschermer.

Matras beschermen tegen zweet met een molton

Een molton onder het hoeslaken is een goede manier om het transpiratievocht gedurende de nacht op te vangen. In tegenstelling tot een matras is een molton makkelijk uit te wassen. Veel moltons zijn wasbaar op 60°C, wat ideaal is tegen huisstofmijt.

Extra luchtcirculatie met een topmatras

Een topmatras zorgt voor extra luchtcirculatie, laat vocht beter verdampen en zal het slaapcomfort verhogen als extra laag om op te liggen. Een topmatras is makkelijk te bevestigen door de elastieken banden om de hoeken van het matras te trekken. De elastieken ervoor dat het topmatras niet verschuift. Bepaalde topmatrassen kun je in een wasmachine wassen op (indien aangegeven) 60°C. Dit is zeer praktisch voor mensen met een stofallergie.

Verschuiven matras voorkomen met een onderdeken of matrasdek

Ook kun je het matras beschermen aan de onderkant. Een matras op een lattenbodem kan verschuiven. Verschuivingen zorgen voor slijtage en mogelijk een scheef liggend matras. Met een matrasdek of onderdeken tussen de bedbodem en het matras blijft het matras netjes op zijn plaats liggen. Dit komt de levensduur van het matras ten goede.

Geen nieuw matras kopen, wel een matrasvernieuwer

Ligt je matras nog heerlijk, maar ziet de matrashoes er niet meer uit door versleten stukken of vlekken? Met een matrasvernieuwer geef je het matras gemakkelijk en goedkoop een tweede leven. Een matrasvernieuwer is een hoes die je om het hele matras heen trekt en met een rits dicht doet. De hoes is geschikt voor machinewas. Op het wasvoorschrift staat aangegeven of wassen op 60°C kan.

Incontinentie matrasbeschermer

Voor de mensen die af en toe een ongelukje in bed hebben, jong en oud, zijn er waterdichte matrasbeschermers die grote hoeveelheden vocht tegenhouden. Het vocht wordt opgevangen door de incontinentie matrasbeschermer en kan niet langer in uw matras trekken.