Rechthoek

28 artikel(en)

per pagina

28 artikel(en)

per pagina

Rechthoekige klamboe kopen? Dit moet je weten!

Op zoek naar een klamboe? Dan is het zaak de goede vorm klamboe te kiezen. Op deze pagina vind je informatie over klamboes met een rechthoekig model.

Rechthoekige klamboe: wat zijn de pluspunten?

Het grote voordeel van een klamboe met deze vorm is dat er bovenin de klamboe veel meer ruimte ontstaat dan bij een ronde klamboe het geval is. Dit is erg handig wanneer je een uitbundig bed hebt met een hoog voeten- en/of hoofdeinde. Ook bij een laag plafond biedt een vierkante klamboe uitkomst. Een laatste pluspunt: een rechthoekige klamboe heeft vaak twee openingen, aan beide zijden van het bed. Dit vergemakkelijkt het in en uitstappen. Je hoeft, kortom, niet over elkaar heen te kruipen wanneer je een rechthoekige klamboe om een tweepersoonsbed hangt.

Welk materiaal klamboe heb ik nodig?

De meeste klamboes zijn gemaakt van een zeer fijnmazig, synthetisch materiaal zoals nylon of polyester. Deze klamboes zijn praktisch in het gebruik en trekken minder stof aan dan bijvoorbeeld een klamboe van katoen. Het voordeel van een katoenen klamboe is dan weer dat het er ietsje 'dichter' en sfeervoller uitziet. Erg mooi wanneer je een romantische look wilt neerzetten in de slaapkamer. Het nadeel is dat dit materiaal wel wat meer stof aantrekt. Niet ideaal voor mensen die daar gevoelig voor zijn, dus.

Boxmodel klamboe met meerdere ophangpunten

Een rechthoekige klamboe (soms ook wel 'vierkante klamboe' of 'boxmodel klamboe' genoemd) met deze vorm heeft per definitie meerdere ophangpunten. Niet direct in de stress schieten! Je hangt een rechthoekige klamboe best eenvoudig op door middel van ringetjes aan de bovenzijde. De ringetjes kun je meestal met touwtjes of haakjes vastmaken boven het bed. Een klamboe weegt niks en als 'ie eenmaal bevestigd is, heb je er geen omkijken meer naar. Durf jij het aan? Een klamboe bestellen is heel eenvoudig. Met de filter aan de linkerzijde selecteer je je voorkeuren wat betreft de klamboe kleur, klamboe vorm en de klamboe prijs. Zoek je favoriete klamboe uit en voor je het weet lig jij heerlijk rustig te slapen in je eigen hemelbed.