Kinderdekbedden

9 artikel(en)

per pagina

9 artikel(en)

per pagina

Kinderdekbed

Bij een kinderdekbed is het belangrijk dat het dekbed gemakkelijk zelf te wassen is, zodat je kind iedere nacht onder een hygiënisch en prettig dekbed kan slapen. Daarnaast is het aftasten welk materiaal dekbedvulling voor jouw kind geschikt is. Is je kind allergiegevoelig? Een koukleum of een heethoofd? Het zijn allemaal factoren die je moet meenemen bij de keuze voor het juiste kinderdekbed.

Materiaalkeuze kinderdekbed

Dekbedden voor kinderen zijn – net als dekbedden voor volwassenen – vaak gemaakt van dons, katoen of synthetische materialen zoals microvezel of polyester. Een slapend kind heeft vaak een warmere lichaamstemperatuur dan een volwassene, waardoor een heel dik en warm dekbed niet altijd de beste optie is. Vaak is een dekbed van katoen of een synthetisch dekbed voor kinderen een goede optie. Katoen werkt warmteregulerend, kan veel vocht opnemen en ademt goed. Synthetische materialen zijn ook zeer geschikt, omdat ze makkelijk (en heet!) te wassen zijn.

Formaat kinderdekbed

Meestal zijn kinderen een jaar of twee wanneer ze voor het eerst de overstap maken van naar een 'echt' bed. Een hele gebeurtenis! Maak het leuk en aangenaam door te investeren in een goed passend dekbed met een vrolijk dekbedovertrek. Het dekbed hoort aan de zijkanten een beetje over het bed en matras heen te vallen. In het algemeen geldt dat een dekbed 40 tot 60 centimeter breder moet zijn dan het matras waar het op komt te liggen. Doorgaans zal het dan goed passen.

Kinderdekbed geschikt voor kookwas

Het merk Sanidor heeft een collectie medische dekbedden op de markt gebracht voor particulier gebruik. Deze medische dekbedden zijn geschikt voor de kookwas, waardoor je ervan verzekerd bent dat alle nare luchtjes, huismijten, bacteriën en schimmels na het wassen zijn verdwenen. De vulling bestaat uit zogeheten Trevira Bioactieve Polyester. Deze vulling kent een anti-microbiologische werking en gaat de overdracht van bacteriën tegen. Ook na het wassen blijft de werking van de vulling behouden.

Kinderdekbed online kopen

Weet je welk formaat kinderdekbed je nodig hebt en van welk materiaal het dekbed gemaakt moet zijn? Selecteer dan aan de linkerzijde je voorkeuren en bestel eenvoudig kinderdekbedden online. Als we dan toch bezig zijn: om dat nieuwe dekbed moet natuurlijk ook nog een cool kinderdekbedovertrek. Met een Frozen dekbedovertrek, Paw Patrol dekbedovertrek of een vrolijk dekbedovertrek van Hello Kitty gaat ieder kind zonder morren naar bed.