Hoeslakens Molton

24 artikel(en)

per pagina

24 artikel(en)

per pagina

Hoeslaken Molton

Een molton hoeslaken, dat is toch iets voor kleine kinderen? Heb je een molton hoeslaken als volwassene nou echt nodig? Ons antwoord: jazeker! Een mens verliest in de nacht veel vocht: gemiddeld tussen een halve liter en een liter. Een gewoon hoeslaken zorgt ervoor dat dit niet onmiddellijk in je matras trekt, maar op de lange termijn is meer bescherming nodig. Een speciaal molton hoeslaken kan vocht nog beter opnemen en beschermt je matras pas echt goed tegen vocht en vuil.

Hoe gebruik je een molton hoeslaken?

Een molton hoeslaken breng je als eerste 'laag' op het mastras aan. Het is gemaakt van dik katoen en aan een of beide kanten 'geruwd'. Hierdoor kan het molton hoeslaken heel veel vocht opnemen en voelt de stof lekker zacht aan. Tegenwoordig heeft een molton hoeslaken vaak open hoeken en elastieken hoekpunten, waardoor je het laken gemakkelijk en stevig op ieder matras aanbrengt. Bovenop het molton hoeslaken komt het 'gewone' hoeslaken en de rest van het beddengoed.

Soorten molton hoeslakens

Net als gewone hoeslakens zijn molton hoeslakens verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Moet het molton hoeslaken om een regulier matras passen of alleen om het topdek of topmatras? In het laatste geval heb je een molton topper hoeslaken nodig. Daarnaast is het van belang na te denken over het gebruikte materiaal. Bij veel molton hoeslakens vind je de term 'molton stretch' terug. Vaak is er dan gebruik gemaakt van een combinatie van katoen en polyester. Dit soort molton hoeslakens zijn erg gemakkelijk in het gebruik en hebben door de grote elasticiteit vrijwel altijd een goede pasvorm. Dit is belangrijk, want je wilt natuurlijk niet dat het molton hoeslaken tijdens een onrustige nacht geen schuiven.

Voordelen molton hoeslaken

Een matras kun je niet zo gemakkelijk in de wasmachine gooien, maar een molton hoeslaken wel! Je kunt het hoeslaken vaak zelfs op een relatief hoge temperatuur wassen. Dit is niet alleen lekker fris, maar gaat huisstofmijt en bacteriën ook actief tegen. Doordat er minder vocht, vuil en zout in het matras terechtkomt zal deze minder snel slijten. Een molton hoeslaken verdient zichzelf terug: met een kleine investering zorg je ervoor dat je matras een stuk langer meegaat. Tot slot oogt het ook een stuk frisser: je wilt toch eigenlijk niet dat er na verloop van tijd allerlei dubieuze kringen en vlekken in je ooit witte matras verschijnen. Met een molton hoeslaken lig je altijd in een droog, hygiënisch en comfortabel bed.