Rond

29 artikel(en)

per pagina

29 artikel(en)

per pagina

Ronde klamboe kopen? Dit moet je weten!

Laten we bij het begin beginnen: 'Klamboe', waar komt dat maffe woord vandaan? In Maleisië sprak men oorspronkelijk van een 'kelambu' en in de loop der tijd hebben wij Nederlanders dat woord nogal verbasterd. Tegenwoordig is de klamboe overal en wordt 'ie ook vaak decoratief gebruikt. Bbijvoorbeeld om het bed op een eenvoudige manier een chique uitstraling te geven. Een ronde klamboe is hier bij uitstek voor geschikt.

Waarom een klamboe?

Een klamboe wordt ook wel een 'muskietennet' genoemd en is een zeer effectief middel om tijdens het slapen muggen en andere nare beestjes uit de buurt te houden. Een klamboe is gemaakt van een zeer fijnmazige stof (vaak polyester, nylon of katoen) waar kleine beestjes niet doorheen kunnen komen. Rustig slapen zonder wakker te worden van irritant gezoem of jeuk. Dat willen we allemaal, toch?

Materiaal klamboe

Wat moet je weten over de materiaalkeuze van je klamboe? De volgende dingen zijn belangrijk om op te letten: een katoenen klamboe heeft een wat zachtere en natuurlijke uitstraling. Een klamboe van katoen raakt niet 'statisch geladen' door droogte of wrijving. Dat kan bij synthetische materialen nog wel eens het geval zijn. Ook belangrijk om te weten: een katoenen klamboe trekt meer stof aan dan een exemplaar van bijvoorbeeld polyester of nylon. Daarom is katoen minder geschikt voor mensen die snel klachten krijgen van stof.

Voordelen ronde klamboe

In grote lijnen zijn er twee modellen klamboes: rond en vierkant. Een ronde klamboe is het meest bekend: zo'n klamboe wordt aan de bovenkant steeds smaller en komt samen in een ring of 'hoepel'. Hierdoor heeft een ronde klamboe maar een enkel ophangpunt en is 'ie eenvoudig op te hangen. Een ronde klamboe valt vaak voor een deel op het bed. Dat geeft een weelderig, romantisch effect. Zowel voor eenpersoons- als tweepersoonsbedden kun je een klamboe kopen. 

Durf jij het aan? Een klamboe bestellen is heel eenvoudig. Met de filter aan de linkerzijde selecteer je je voorkeuren wat betreft de klamboe kleur, klamboe vorm en de klamboe prijs. Zoek je favoriete klamboe uit en voor je het weet lig jij heerlijk rustig te slapen in je eigen hemelbed.