Dekbedden & Kussens

42 artikel(en)

per pagina

42 artikel(en)

per pagina

Dekbed & Kussens

Wanneer een kinderdekbed?

Baby's en dreumesen tot een jaar of twee kun je het veiligst onder een dekentje, laken of in een slaapzak laten slapen. Pas daarna wordt het tijd voor een eerste dekbed en mogelijk een eerste hoofdkussen. Om de overgang naar een 'echt' bed zo leuk en soepel mogelijk te laten verlopen, zijn er voor deze tussenfase speciale dekbedjes voor in het ledikant of peuterbed verkrijgbaar.

Juiste maat kinderdekbed

Om de juiste maat dekbed voor je kind te kunnen kiezen, moet je uitgaan van de matrasmaat waarop het dekbed komt te liggen. Wieg (of kinderwagen) met de maat 35 x 70? Kies dan voor een dekbed met de maat 60 x 80. Slaapt de dreumes in een ledikant met matrasmaat 60 x 120, dan is een dekbed van 100 x 135 het meest geschikt. Een junior bed of peuterbed heeft vaak de matrasmaat 70 x 150. Hierop gebruik je bij voorkeur een dekbed van 120 x 150 centimeter.

Materiaal kinderdekbed

Zoveel mensen, zoveel wensen. Net als bij volwassenen is het per kind verschillend welk materiaal de voorkeur verdient bij het uitkiezen van een eerste dekbed. Probeer te achterhalen of je kind een koukleum is of juist zeer warmbloedig. Vindt hij of zij het fijn om onder een 'zware' deken te liggen of juist een luchtige variant? Over het algemeen geldt: een dekbedvulling van dons voelt licht aan en een vulling van wol wat zwaarder. Dan is er natuurlijk nog katoen: een sterk materiaal dat gemakkelijk te onderhouden is en voor de meeste mensen het hele jaar door prettig aanvoelt.

Dekbed en allergie

Heeft je kind last van een allergie, dan wil je er als ouder uiteraard alles aan doen om de gevolgen daarvan zoveel mogelijk binnen de perken te houden. Het bed vormt een goed begin bij de bestrijding van bijvoorbeeld huisstofmijtallergie. Een synthetisch dekbed kan in dat geval uitkomst bieden. Deze dekbedden zijn vaak gemaakt van holle vezels, polyester of synthetische dons (het bestaat!) en kunnen op hoge temperatuur in de wasmachine gewassen worden.

Hoofdkussen kind

Is je baby opeens in een flinke peuter veranderd en krijg je de indruk dat hij of zij 's nachts ondersteuning voor het hoofd zoekt? Misschien tref je je kleine soms aan met een handje onder het hoofd of liggend op een knuffel. Speciaal voor deze fase heeft het merk Briljant Kids een kussen ontworpen voor de allerjongsten.