Klamboes/Sluiers

Artikelen 1 tot 48 van 244 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Artikelen 1 tot 48 van 244 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Klamboes en Sluiers

Een klamboe, hemeltje of sluier in de babykamer is een sfeermaker pur sang. Het geeft iedere kamer een knusse en romantische uitstraling. Het gebruik van een sluier rond het ledikantje is echter niet alleen decoratief, maar kent wel degelijk ook een aantal praktische voordelen: het geeft de baby een geborgen gevoel, het licht doet wat minder fel aan en in het geval van een klamboe houdt het ook nog eens muggen en ongedierte bij de kleine vandaan.

Verschil tussen hemeltje en klamboe

Het voornaamste verschil tussen een hemeltje en een klamboe zit 'm in de bovenkant: een hemeltje of sluier heeft een open (vaak ovaalvormige) bovenkant, terwijl een klamboe een puntvormig en gesloten 'dak' heeft met een lusje eraan. Dit heeft ook gevolgen voor de manier waarop je een klamboe of hemeltje moet bevestigen en welke standaard je nodig hebt. Je hangt een klamboe of hemeltje immers aan de bovenkant op. Kijk daarom goed hoe jouw gekozen product er aan de bovenzijde en welke bevestigingspunten er zijn.

Klamboe ledikant bevestigen

Een klamboe voor een ledikant kun je op twee manieren bevestigen: aan het plafond of door het gebruik van een speciale standaard. De merken in ons assortiment bieden vrijwel allemaal een bijpassende stang, standaard, piekstok of klamboehouder aan om het bevestigen van de klamboe te vereenvoudigen. Voor een hemeltje met een open, ovaalvormige bovenkant heb je een houder met aan de bovenkant een 'ring' nodig. Er zit dan aan de bovenzijde immers geen lusje waar je dit product aan kunt ophangen, zoals bij een klamboe het geval is.

Klamboekroon

Voor wie op eenvoudige wijze de look van een reeds aangeschafte klamboe wil aanpassen, biedt de klamboekroon uitkomst. Dit is een soort 'kap' die je over de bovenkant van de klamboe aanbrengt en onmiddellijk voor een andere look zorgt. Zo maak je van iedere 'saaie' klamboe een feest om naar te kijken. Een kleine ingreep met een groots resultaat.