Hoeslakens Waterdicht

4 artikel(en)

per pagina

4 artikel(en)

per pagina

Hoeslaken Waterdicht

Een molton hoeslaken kan veel vocht absorberen en zal uw matras in de meeste gevallen voldoende beschermen, maar soms is een geheel waterdicht hoeslaken net dat stapje extra dat nodig is voor een comfortabele en droge nachtrust. Misschien ben je bang dat zo'n waterdicht hoeslaken naar aanvoelt of helemaal niet meer ademt. Dit is niet het geval. Hieronder lees je alles over ons assortiment waterdichte hoeslakens, zodat je straks zonder zorgen de nacht tegemoet gaat.

Waterdichte onderlaag

Een waterdicht hoeslaken is voorzien van een speciale onderlaag. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het hele hoeslaken als een soort regenjas aanvoelt, dat wil natuurlijk niemand! De onderlaag van een waterdicht hoeslaken is simpelweg voorzien van een vochtbestendige 'coating', vaak van polyurethaan (afgekort PU). Deze coating laat geen vocht door, maar wel lucht. Daardoor is het erg geschikt voor toepassing in beddengoed. In combinatie met een bovenlaag van bijvoorbeeld badstof stretch of molton geweven en geruwd katoen levert een PU-behandeld hoeslaken een waterdicht, maar nog altijd ademend en comfortabel resultaat op.

Werking waterdicht hoeslaken na wassen

Onze waterdichte hoeslakens zijn zelf te wassen in de wasmachine, tot wel 90 graden Celsius. Ideaal wanneer er 's nachts een ongelukje heeft plaatsgevonden en je er zeker van wil zijn dat alle luchtjes en bacteriën na een wasbeurt weer verdwenen zijn. Het wassen heeft geen invloed op de effectiviteit van het waterdichte hoeslaken.

Plateau of hoeslaken

Naast een waterdicht hoeslaken heb je ook de optie om te kiezen voor een zogeheten waterdicht 'plateau'. Een waterdicht plateau heeft dezelfde eigenschappen als een waterdicht hoeslaken, maar valt aan de zijkanten niet over uw matras heen. Je legt het simpelweg op je matras en bevestigt het met elastieken aan de hoeken.