Walra

43 artikel(en)

per pagina

43 artikel(en)

per pagina

Walra

Ga je uit huis? Met een tripje naar de Ikea koop je tegenwoordig in één keer je hele uitzet bij elkaar. Van jarenlang sparen is vaak geen sprake meer. Dat ging vroeger wel anders. In 1864 luidde de definitie van 'uitzet' nog: “Kleederen en linnengoed die de ouders der bruid ten huwelijk meegeven.” De uitzet werd zorgvuldig bij elkaar gespaard en voor een dame die ging trouwen was vooral het selecteren van linnengoed een precaire aangelegenheid. Het familiebedrijf Walra kan hierover meepraten. Het linnengoedbedrijf werd in 1873 opgericht in het dorp Waalre (vandaar de naam!) en kent een lange, hartverwarmende geschiedenis.

Adviseuse aan huis

Linnengoed was aan het einde van de negentiende eeuw een zeer kostbaar bezit en vormde de basis van een goed georganiseerd en prettig huishouden. Niet zo gek dat bedlinnen en keukenlinnen destijds vaak fungeerde als huwelijkscadeau voor aanstaande bruiden die het ouderlijk huis gingen verlaten. De verkoop verliep in die tijd heel persoonlijk: er kwam een adviseuse van Walra aan huis met een koffer vol producten. Het was vrij gebruikelijk dat moeder van de bruid het complete bedlinnen uitzocht voor het aanstaande echtpaar. Men maakten er een sport van om geduldig een hele uitzet van het kwaliteitsmerk Walra bij elkaar te sparen.

The House of Walra: mee naar deze tijd

Nog tot in de 21e eeuw kwam de Walra-adviseuse aan huis om hoogwaardig linnen op persoonlijke wijze aan de klant te verkopen. Tegenwoordig is de traditie van de adviseuse-aan-huis verdwenen, maar het nostalgische en warme karakter van het merk is gelukkig behouden gebleven. Wel zijn de uitstraling en het assortiment natuurlijk aangepast aan de behoeftes van de moderne mens. Vandaag de dag maakt het merk een 'luxueus gevoel' bereikbaar voor een brede doelgroep. Beddengoed van Walra is nog altijd van hoge kwaliteit en vaak voorzien van rustige dessins en natuurlijke tinten, waardoor het merk in ieder interieur tot z'n recht komt.

Van adviseuse naar styliste

Walra heeft zich de laatste jaren (naast basisbenodigheden als badtextiel en beddengoed) toegelegd op luxe items als verzorgingsproducten, sierkussens, en plaids. Ook voor servies en keukenlinnen kun je bij dit betrouwbare merk terecht. Zo komt de 'sparen-voor-je-uitzet'-traditie toch een beetje terug. 'The House Of Walra' breidt zich immers steeds uit en de echte liefhebber spaart met dit merk door de jaren heen een warm en levendig huis bij elkaar. Kom je er zelf niet helemaal uit? Geen zorgen, ook de traditionele Walra-adviseuse heeft een nieuw plekje gekregen in het geheel: het merk heeft eigen stylistes beschikbaar om klanten van persoonlijk advies te voorzien.