Kindermatrasbeschermers

10 artikel(en)

per pagina

10 artikel(en)

per pagina

Matrasbeschermers Kinderen

Een kindermatras kan vaak wel wat extra bescherming gebruiken. Een ongelukje in bed is altijd vervelend, maar met een molton hoeslaken of waterdicht hoeslaken bespaar je jezelf heel wat tijd en geld. Een molton hoeslaken is gemakkelijk uit te wassen. Zorg dat je altijd een schoon exemplaar en wat extra hoeslakens in de kast hebt liggen, dan is het ongemak zo verholpen.

Hoe gebruik je een molton hoeslaken?

Een molton hoeslaken breng je als eerste 'laag' op het mastras aan. Het is gemaakt van dik katoen en aan een of beide kanten geruwd. Hierdoor kan het molton hoeslaken heel veel vocht opnemen en voelt de stof lekker zacht aan.

Waterdichte onderlaag

Wil je er zeker van zijn dat er echt geen vocht in het matras kan trekken? Kies dan voor een waterdicht hoeslaken. Waterdichte hoeslakens zijn vaak voorzien van een speciale onderlaag van polyurethaan (afgekort PU). Deze coating laat geen vocht door, maar wel lucht. Daardoor is het erg geschikt voor toepassing in beddengoed. In combinatie met een bovenlaag van bijvoorbeeld badstof stretch of molton geweven en geruwd katoen levert een PU-behandeld hoeslaken een waterdicht, maar nog altijd ademend en comfortabel resultaat op.

Matrasvernieuwer

Wanneer het matras al behoorlijk wat waterschade heeft opgelopen dan kan een matrasvernieuwer uitkomst bieden. Dit zijn hoeslakens met het doel om een oud matras weer wat op te frissen. Zo kan het matras nog even mee voor een volgende ronde.

Bescherm het matras ook aan de onderkant

Je merkt het niet zo snel, maar op een houten lattenbodem kan een matras lichtjes heen en weer gaan schuiven. Dit heeft slijtage tot gevolg. Dit kun je voorkomen door het matras ook aan de onderkant te beschermen. Met een matrasbeschermer tussen de bedbodem en het matras blijft het matras netjes op zijn plaats liggen. Dit komt de levensduur van het matras ten goede.