Janneke Brinkman

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Janneke Brinkman Beddengoed

Komt beddengoed van het merk Janneke Brinkman je bekend voor? Dat kan kloppen, want de bloemaquarellen op deze dekbedovertrekken zijn gemaakt door een van de bekendste illustratoren van Nederland. Haar zeer gedetailleerde tekeningen van natuurschoon in heldere aquareltinten geven je onmiddelijk een thuisgevoel. Met bedtextiel van Janneke Brinkman heb je altijd een vers boeket op de slaapkamer!

Zorgvuldige afwerking met een Oxford Rand

Zulke mooie illustraties verdienen een zorgvuldige afwerking. Daarom zijn de dekbedovertrekken voorzien van details die je dekbedovertrek net een beetje extra luxe geven. Denk dan aan een klassieke ruit aan de binnenzijde of bijpassende kussenslopen met een zogeheten Oxford rand. Dit is een brede zoom waarmee je je kussen een chique uiterlijk geeft.

Over Janneke Brinkman

Kunstenares Janneke Brinkman-Salentijn (1948) staat bekend om haar botanische schilderingen en illustraties, o.a. voor het damesblad Margriet. Tijdens haar studie Biologie ontdekte Brinkman haar talent voor het zeer precies en gedetailleerd uittekenen van natuurverschijnselen. Daardoor bevindt haar werk zich op het grensvlak tussen kunst en wetenschap. Bloemen en planten spelen een centrale rol in haar werk. Dat werk is overigens niet onopgemerkt gebleven en is vandaag de dag terug te vinden op allerlei gebruiksartikelen: van briefpapier tot kalender en van servies tot bedtextiel. Bekijk ons assortiment en haal je favoriete Janneke Brinkman beddengoed met een paar muisklikken in huis.