Onderweg

Artikelen 1 tot 48 van 248 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Artikelen 1 tot 48 van 248 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Onderweg met de baby

Je baby dragen

De laatste jaren zijn er steeds meer ouders die ervoor kiezen hun kindje zoveel mogelijk te dragen, bijvoorbeeld in een draagzak of draagdoek. Waarom zou je hiervoor kiezen? Het dragen van de baby kent een aantal voordelen, zowel op praktisch als op emotioneel vlak. Als je je baby op je buik of rug draagt hebt je je handen vrij, waardoor je de dagelijkse dingen kunt doen terwijl de baby alsnog voldoende warmte en aandacht ontvangt. Win-win!

Voordelen draagdoek

Een belangrijk voordeel van het gebruik van een draagdoek: je baby voelt zich heel veilig, zo dichtbij jouw lichaam. De grote boze buitenwereld zit vol met indrukken en prikkels. Voor zo'n kleintje is het daarom heel fijn om in de babytijd heel dichtbij jou als ouder te zijn. Vanuit die veilige positie kan je kleine spruit de wereld op een positieve manier leren kennen. Je baby neemt door het dragen tenslotte constant deel aan jouw leven vanuit een warme, geborgen plek. Hij of zij krijgt heel wat te zien en te horen zónder angstig of alleen te zijn. Hiermee leg je de basis voor een zelfverzekerd en zelfbewust leven.

Verschil draagdoek en draagzak

Er bestaan draagdoeken, maar ook draagzakken. Wat is nu eigenlijk het verschil? Een draagzak wordt soms ook wel een 'voorgevormde babydrager' genoemd. Dit is een soort 'zak' – vaak van een wat stuggere stof – waarin je je kleine kunt dragen. De baby zit dan vaak met zijn beentjes door twee openingen in het zakje op een verstevigd steunvlak. De (schouder)banden, gespen en sluitingen van de babydrager kunnen aangepast worden aan het postuur van de drager. Dit kan wel eens lastig zijn als de ouders veel schelen qua lengte en/of postuur. Een draagdoek biedt dan meer mogelijkheden. Je kunt de doek op eindeloos veel manieren om jou en je kindje wikkelen en altijd een comfortabele manier vinden om de baby te dragen.

Wikkeldekens & wrappers

Omslagdoeken, zakken, wikkeldekens, wrappers... als jonge ouder raak je misschien wat overweldigd door de hoeveelheid dekentjes en doeken er voor je baby op de markt zijn. Wikkeldekens en wrappers dienen eigenlijk hetzelfde doel: ze moeten gemakkelijk om de baby heen zijn te slaan wanneer hij of zij het koud kan krijgen. Je kunt een wikkeldeken of wrapper bijvoorbeeld gebruiken in de kinderwagen of in de auto. Een los dekentje kan een kindje gemakkelijk van zich aftrappelen/gooien en zo'n wikkeldeken blijft onderweg vaak beter zitten.

Luiertas aanschaffen

Onmisbaar voor wie op pad gaat met een kleine druif: de luiertas, soms ook wel 'verzorgingstas' genoemd. Hierin kun je alle spulletjes kwijt die je buitenshuis nodig hebt voor de verzorging van de baby: luiers, zonnebescherming, mutsje, billendoekjes, spuugdoekjes, een matje om te verschonen, slabbetje, speen en ga zo maar door. Het spreek voor zich dat de meeste luiertassen vrij groot en efficiënt zijn. Heel misschien blijft er nog wel een vakje over voor je eigen spulletjes.