Snurk Beddengoed

17 artikel(en)

per pagina

17 artikel(en)

per pagina

Snurk Beddengoed

Wil je slapend de wereld een beetje beter maken? Verdiep je dan eens in het beddengoed van het jonge merk Snurk. Ontwerpster Peggy en haar partner Erik staan aan het roer van dit sympathieke bedrijf. In 2007 kwamen zij op het idee om een dekbedvertrek te produceren met daarop een print van kartonnen dozen en een bijpassend hoeslaken met een 'stoeptegel'-dessin. De set oogt echt als een kartonnen doos op een koude, harde stoep. Met het dekbedovertrek (genaamd 'Le Troittoir') en hoeslaken (Le Clochard, “de zwerver”) vraagt Snurk aandacht voor jongeren die noodgedwongen op straat leven. De opbrengsten van deze beddengoedset gaan dan ook grotendeels naar Stichting Zwerfjongeren Nederland. Inmiddels heeft snurk al 60.000 euro aan deze stichting mogen doneren en staat het merk (internationaal!) als een huis.

Zeefdruk: haarscherp en soepel Snurk Beddengoed

Snurk staat bekend om de hipste ontwerpen met de mooiste prints en foto's. Hoe komen die plaatjes op het dekbedovertrek terecht? Nou, die zeefdrukken ze er gewoon op! Zeefdrukken is een artistieke en ambachtelijke techniek waarmee de inkt direct in het katoen wordt gedrukt. De afbeelding voelt (net als de rest van het dekbedovertrek) lekker zacht en soepel aan.

Hoe worden de dekbedovertrekken van Snurk vervaardigd?

Alleen de opbrengsten van Le Clochard en Le Troittoir gaan naar het goede doel, maar ook met de aankoop van andere dekbedovertrekken van Snurk draag je in feite je steentje bij aan een betere wereld. De overtrekken worden in Portugal geproduceerd en Snurk garandeert dat alle medewerkers onder goede omstandigheden arbeid verrichten en een eerlijk salaris ontvangen. Ook is er geen sprake van kinderarbeid. Regelmatig bezoeken medewerkers van Snurk de fabriek om het productieproces te controleren.

Perkal katoen: zacht, soepel, duurzaam

En de kwaliteit dan? De dekbedovertrekken van Snurk worden vervaardigd van 100% katoen. Dit heb je vast vaker gehoord en zegt eigenlijk niet zoveel. Katoen bestaat immers in vele soorten en maten. Goed om te weten is dat Snurk uitsluitend perkal katoen gebruikt. Dit betekent dat de weefdichtheid van de stof zeer hoog is en je erop kunt vertrouwen dat het dekbedovertrek lang mooi blijft én extreem zacht en soepel aanvoelt. Kijk nu of er een leuk item Snurk Beddengoed voor jou tussen zit.