Dekbedden

Artikelen 1 tot 48 van 104 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Artikelen 1 tot 48 van 104 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Dekbedden

Van strobed naar dons, wol, katoen en synthetische materialen

Dekbedden worden al sinds de tweede helft van de achttiende eeuw gebruikt en vinden hun oorsprong in Duitsland. Terwijl men in veel delen van Europa nog op een bed van stro sliep, dekten de Duitsers zichzelf liever toe onder een “verenbed”, zoals de Engelsman Thomas Nugent verbaasd optekende. Hij doelde daarmee op de voorloper van het donzen dekbed, een slaapplek gemaakt van eendenveren of ganzenveren.

Tegenwoordig kun je uit enorm veel soorten dekbedden kiezen: ga je voor een donzen dekbed, een wollen dekbed, een dekbed van katoen of een dekbed van synthetisch materiaal? Een heerlijk dekbed voor de een, is een verschrikking voor de ander. Lig je graag onder een dekbed dat luchtig of juist zwaar aanvoelt, transpireer je veel of weinig, heb je het snel koud? Allemaal vragen die van belang zijn wanneer een nieuw dekbed kopen je missie is. Wij helpen je graag op weg bij het kiezen van een goed dekbed.

Koukleumen en heethoofden, voor ieder type slaper een dekbed

Verschillende dekbedvullingen hebben allemaal hun eigen kenmerkende eigenschappen. Dit zijn de belangrijkste vier materialen die gebruikt worden om heerlijk warme dekbedden van te maken:

Wol: voelt 'zwaarder' aan en is dus bij uitstek geschikt voor mensen die graag het gevoel van een dikke, zware deken ervaren. Wol ademt heel goed en werkt vochtregulerend. Een dekbed van wol voelt zowel in de zomer als in de winter lekker aan.

Dons: eveneens een natuurlijk materiaal dat al eeuwenlang gebruikt wordt om beddengoed mee op te vullen. Dons heeft veel handige eigenschappen. Het vormt zich gemakkelijk naar je lichaam, isoleert fantastisch en maakt dat het dekbed luchtig en licht aanvoelt.

Katoen: voor warme periodes is een dekbed van katoen erg aangenaam. Katoen voelt zacht aan en is prettig voor slapers die graag een licht laken om zich heen slaan.

Synthetische materialen: een dekbed van een synthetisch materiaal is makkelijk zelf te wassen in de wasmachine en droogt snel. Dezelfde avond lig je alweer in een heerlijk fris en ademend bed. Dit kan uitkomst bieden voor mensen die last hebben van allergieën.

Enkel dekbed, zomerdekbed, winterdekbed of vierseizoenendekbed

Bij ieder dekbed in ons assortiment zie je een zogeheten 'warmteklasse'. De klassen lopen van 1 tot 4, waarbij warmteklasse 1 het warmst is. Zoek je een dekbed dat in ons klimaat geschikt is voor het grootste gedeelte van het jaar, kies dan voor een dekbed van warmtetype 2. Gebruik je liever verschillende dekbedden voor verschillende seizoenen, kies dan voor een zomerdekbed (klasse 4) en een winterdekbed (klasse 1). Een combinatie in de vorm van een 4-seizoenendekbed wint aan populariteit en is eveneens bij ons verkrijgbaar.

Online dekbedden bestellen

Maak uw keuze wat betreft materiaal, type en afmeting aan de hand van de filters aan de linkerkant van deze pagina. Zo verklein je het zoekveld en kun je op je gemak meer informatie lezen over onze verschillende soorten dekbedden.