Plaids & Spreien

6 artikel(en)

per pagina

6 artikel(en)

per pagina

Plaids & Spreien Kinderkamer

De voorkeuren van opgroeiende kinderen zijn zo veranderlijk als het weer: de ene dag zijn ze helemaal fan van Frozen, om een dag later toch nóg verliefder te zijn op paarden of Star Wars. Je kunt natuurlijk niet bij iedere nieuwe obsessie de complete slaapkamerstyling aanpassen. Met een leuke sprei, plaid of fleecedeken zorg je eenvoudig en voordelig voor wat variatie in het slaapvertrek. Zo kom je je belhamel toch een beetje tegemoet.

Verschil tussen sprei en plaid

Een sprei (ook wel 'bedsprei') is een deken met vulling die je bovenop het opgemaakte bed legt. Een plaid is een enkele deken die vaak meer decoratief bedoeld is, bijvoorbeeld om om jezelf heen te slaan of over bank of stoel te draperen. Natuurlijk kun je een plaid ook gerust op het bed gebruiken om net een beetje extra warmte te creëren of het bed simpelweg eens een andere look te geven. Andersom wordt een sprei ook niet altijd puur functioneel gebruikt. Kortom: leef je uit!

Fleecedeken met print

Veel van onze plaids zijn gemaakt van lekkere zacht fleecestof. Dit is een synthetische stof die sterk isoleert. Ook de naam verwijst naar die laatste eigenschap: 'fleece' is Engels voor 'vacht'. Speciaal voor kinderen hebben we allerlei 'vachtjes' met prints van hun idolen in ons assortiment. Denk aan een Frozen plaid, een Spiderman plaid of een dekentje van Hello Kitty.

Knuffeldeken

Voor wie het zichzelf nog knusser wil maken, is een zogeheten knuffeldeken een goede optie. Dit is een zachte deken die je gemakkelijk om jezelf heen slaat. Als extraatje hebben knuffeldekens vaak een lekkere muts. Ideaal voor na het douchen of badderen, of gewoon voor 's avonds op de bank.

Taftan Sprei

Het merk Taftan is een ster in tijdloze patronen. Zo heeft het merk Taftan een reeks patchwork spreien met ruitjesmotief in een heel scala een kleuren. Verveelt nooit en je kunt er eindeloos mee variëren. Ga je voor een zonnige oranje sprei? Een rode sprei? Of toch een paarse? Kiezen is moeilijk, maar voor welke kleur je ook gaat: van een Taftan sprei heb je jaren plezier.