Satin d'Or

45 artikel(en)

per pagina

45 artikel(en)

per pagina

Satin d'Or

Textap is een familiebedrijf dat sinds 1951 slaaptextiel vervaardigt: dekbedovertrekken, hoeslakens, lakens, slopen en anders benodigdheden voor het opmaken en aankleden van je bed. Textap onderscheidt zich door de hoge kwaliteit van de producten en een diversiteit aan merken, waaronder het exclusieve Satin d'Or. Dit is een collectie dekbedovertrekken ontworpen door het designteam van Textap en gemaakt van de beste katoen-satijn.

Excellente kwaliteit: satijn van goud

De naam van dit merk zegt al genoeg. Niet alleen klinkt het chique door de Franse tongval, het betekent ook nog eens letterlijk: satijn van goud. Dekbedovertrekken van Satin d'Or zijn gemaakt van excellente kwaliteit satijn. Ze hebben een subtiele glans, voelen heel erg zacht aan en zijn verkrijgbaar in effen kleuren of met bedrukte dessins.

Is het nou katoen of satijn?

Bij de dekbedovertrekken van Satin d'Or staat in ons aanbod als materiaal vaak vermeld: 'satijn (100 % katoen)'. We kunnen ons voorstellen dat dit voor verwarring zorgt. Is het nou een dekbedovertrek van katoen of satijn? Het antwoord: beide. Satijn is namelijk geen naam voor een compleet andere stof, maar duidt op de manier waarop het katoen geweven is, namelijk met een satijnbinding. Deze weeftechniek werd rond de 13e eeuw ontwikkeld in het verre Oosten en geeft de stof een subtiele, zachte glans mee. Katoen-satijn is zeer fijn geweven en mag deze naam pas dragen als het aan strenge voorwaarden voldoet.

Hoe voelt een dekbedovertrek van satijn aan?

Een plaatje zegt meer dan duizend woorden, zegt men, maar hoe iets aanvoelt kun je vanaf de foto moeilijk beoordelen. Een dekbedovertrek van katoen-satijn voelt heel erg soepel aan, zacht bovendien en nog net iets 'gladder' dan gewoon katoen (maar zeker niet kil of koud!). Katoen-satijn is vriendelijk voor de huid en het allermooiste voordeel: je hoeft het eigenlijk niet te strijken om je bed er weldadig en luxe uit te laten zien. Dekbedovertrekken van Satin d'Or vallen van nature al zo mooi dat je er geen omkijken naar hebt.