Kinderkussens

14 artikel(en)

per pagina

14 artikel(en)

per pagina

Hoofdkussen Kinderen

Eindelijk is het moment daar: je peuter groeit uit zijn of haar ledikant en is toe aan een 'echt bed'. Dit is vaak ook het moment waarop je kindje zijn eerste hoofdkussen krijgt. Tot de leeftijd van twee jaar wordt het gebruik van een hoofdkussen sterk afgeraden. Daarna begint je peuter behoefte te krijgen aan ondersteuning van het hoofd en kun je met een gerust hart een kinderkussen gaan gebruiken. Waarop moet je letten bij de aanschaf van het eerste hoofdkussen voor je kind?

Op welke leeftijd heeft mijn kind een kussen nodig?

Dit is iets waar je het beste proefondervindelijk achter kunt komen. Tref je je peuter steeds vaker slapend aan met het hoofd op een knuffel? Ook slim: frommelt je kindje de deken onder het hoofd? Of ligt hij/zij regelmatig op de eigen arm of hand te slapen? Dit zijn allemaal tekenen die erop duiden dat je kind toe is aan een hoofdkussen.

Eerste hoofdkussen voor kind

Een kussen voor kinderen van 2 tot 6 jaar is bij voorkeur relatief dun en gemaakt van een materiaal dat voldoende lucht doorlaat. Naarmate je kind groter wordt, kun je langzaam overgaan richting een (dikker) hoofdkussen voor volwassenen. Vaak kan een kind pas vanaf een jaar of twaalf comfortabel slapen op een regulier hoofdkussen. Ook is het belangrijk rekening te houden met de slaaphouding: een zijslaper heeft bijvoorbeeld een dikker kussen nodig dan een rugslaper. Een buikslaper is het meest gebaat bij een heel dun kussen.

Kinderkussen kiezen

Bij een kinderkussen is het heel belangrijk dat je kind er 'doorheen kan ademen'. Zo voorkom je dat de ademhaling belemmert wordt als je peuter te diep in het kussen wegkruipt. Daarom zijn veel kussens voor kinderen gemaakt van ademende, antibacteriële materialen. Ook is het belangrijk dat het kussen gemakkelijk te wassen is. Een vulling van synthetisch materiaal is daarom erg geschikt.

Kussensloop voor kinderkussen

Een kussensloop zorgt ervoor dat het kussen prettig aanvoelt op de huid en minder snel vuil wordt. Voor kinderkussens bieden we kussenslopen in allerlei formaten aan, zodat je altijd een passende sloop voor om het eerste kinderkussen kunt meebestellen.