20% korting op alle producten van Flanel! Kortingscode: FLANEL20 - Geldig t/m 03-02-2019 | Actie is niet geldig i.c.m. andere acties/kortingscodes.

Hoeslakens Velours

20% Flanel

Hoeslaken Velours

'Velours' en 'fluweel' zijn termen die vaak door elkaar worden gebruikt. Niet zo verwonderlijk: kort door de bocht is 'velours' simpelweg het Franse woord voor 'fluweel'. Misschien roepen beide woorden bij jou onmiddellijk het beeld op van de bekende zware, dikke gordijnen in de schouwburg of bij je grootouders. En dat zou dan op je bed moeten?! Geen zorgen: een hoeslaken van velours is veel fijner en luchtiger dan zo'n dieprood gordijn en uitermate geschikt om op te slapen. Tijd om dit relatief onbekende beddengoedmateriaal eens in de spotlights te zetten.

Wat is velours eigenlijk?

Bij een stof van velours worden aan de bovenzijde allemaal minuscule lusjes geweven. Hierdoor krijgt het materiaal een lichte glans en ontstaat er een ietwat 'hoogpolig' hoeslaken. Optioneel is het doorsnijden of ruwen van de lusjes. Dit maakt de stof nog zachter, maar tegelijkertijd iets minder glanzend. Hoeslakens van velours bestaan doorgaans uit 80% katoen en 20% polyester.

Voordelen hoeslaken velours

Net als een hoeslaken van flanel, is een hoeslaken van velours heerlijk voor in de wintermaanden of wanneer je het simpelweg snel koud hebt. Door het ietwat 'hoogpolige' karakter kan het hoeslaken warmte erg goed vasthouden. Daarnaast voelt de stof lekker zacht aan en toont het mooi op het bed vanwege de glans. Velours ademt goed en is heel elastisch, waardoor het gemakkelijk en strak om je matras te trekken is. Bijkomend voordeel: een hoeslaken van velours hoef je niet te strijken.

Velours hoeslaken aanschaffen

Een hoeslaken van velours gaat lang mee. Daarom kan het handig zijn een ietwat neutrale kleur te kiezen die bij veel andere kleuren en dessins past. Denk aan een wit hoeslaken van velours of een subtiele kleur zoals antraciet. Met de filter aan de linkerzijde navigeer je eenvoudig door het aanbod. Bestel online je velours hoeslaken en kijk direct of er ook een geschikt dekbedovertrek voor je in de aanbieding is.