Hoeslakens Topper

Artikelen 1 tot 48 van 139 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Artikelen 1 tot 48 van 139 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Hoeslaken Topper

Hoeslaken voor dunner matras

Een topper hoeslaken, wat is dat nu weer? De term 'topper' verwijst naar het soort matras waar een topper hoeslaken speciaal voor gemaakt is: een dunner matrasje dat bovenop (immers: on top) het gewone matras komt te liggen. Zo'n matrasje wordt ook wel een topdek, topdeck, topmatras of kortweg topper genoemd en is maximaal 15 centimeter dik. Dat is heel wat minder dik dan een regulier matras, waardoor een standaard hoeslaken natuurlijk veel te ruim om het topmatras zou vallen. Er ontstaan dan plooien, kreukels en het laken zal steeds verschuiven. Dat ligt niet lekker! Daarom heb je voor een topmatras een speciaal topper hoeslaken nodig.

Materiaal topper hoeslaken

Net als gewone hoeslakens zijn topper hoeslakens beschikbaar in allerlei verschillende uitvoeringen en materialen. Aan de linkerzijde kun je kiezen voor bijvoorbeeld katoen, percal katoen (zeer fijn geweven) en Jersey. Het laatstgenoemde materiaal is erg elastisch en daardoor praktisch in het gebruik. Je zult zien dat er bij de topper hoeslakens van Jersey vaak een gecombineerde maat staat aangegeven. Een Jersey of Double Jersey hoeslaken heeft zoveel rek dat het met de maat wat minder nauw komt dan met een hoeslaken van bijvoorbeeld percal katoen.

Juiste maat topper hoeslaken kiezen

Om ervoor te zorgen dat het hoeslaken mooi om je topmatras heen past, moet je de lengtemaat en breedtemaat van het betreffende matras weten. Een goed passend hoeslaken heeft dezelfde lengtemaat en breedtemaat als het matras waar het omheen ligt. Tot slot is het belangrijk om stil te staan bij de dikte van het matras. Bij ieder topper hoeslaken staat een zogeheten hoekhoogte óf 'maximale matrashoogte' aangegeven. Dit getal geeft aan hoe dik het matras maximaal mag zijn om netjes in het hoeslaken te kunnen passen. Je wilt tenslotte graag dat het topper hoeslaken in de hoeken perfect om het matras heen valt.

Merken topper hoeslakens

In ons assortiment vind je onder de topper hoeslakens betrouwbare en bekende merken als Cinderella, Briljant, Romanette en Damai. Degelijke namen die al jarenlang een goede kwaliteit waarborgen. Zo kun je het hoeslaken van je topmatras helemaal matchen met de rest van je beddengoed en ben je verzekerd van een lange levensduur.