2 GRATIS KUSSENS bij elke bestelling vanaf 29,95! Kortingscode: 2KUSSENS - Actie is geldig t/m 31 december 2018 | OP=OP! Actie niet geldig i.c.m. andere acties/kortingscodes.

Hoeslakens Percal Katoen

Gratis Kussen

Artikelen 1 tot 48 van 54 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 48 van 54 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Hoeslaken Percal Katoen

Percal-katoen is een variatie op 'gewoon' katoen, maar onderscheidt zich door de manier waarop de stof geweven is. Bij het weven van percal-katoen wordt gebruik gemaakt van een platbinding: over iedere inslagdraad gaat een verticale kettingdraad. De garens komen bij percal katoen heel dicht op elkaar te liggen en zo ontstaat er een sterk en gelijkmatig weefsel. Het resultaat is een heerlijk zachte, soepele stof met een mat uiterlijk.

Voordelen hoeslaken percal katoen

Percal katoen bestaat al eeuwenlang. Het stamt uit het oude Perzië en heeft de tand des tijds glorieus doorstaan. Niet voor niets is het een heel populair materiaal om hoeslakens van te maken: percal katoen voelt koel en prettig aan op de huid, is heel sterk en 'knispert' als het ware. Het heeft een luxueuzere uitstraling dan 'gewoon' katoen en is gemakkelijk te onderhouden. Ideaal voor slapers die iets meer kwaliteit en luxe willen, maar niet houden van de lichte glans van katoen-satijn. Tot slot bezit percal katoen natuurlijk alle bekende goede eigenschappen van katoen: de stof ademt, kan veel vocht opnemen, is gemakkelijk te onderhouden en gaat lang mee.

Levensduur hoeslaken percal katoen

De manier waarop een hoeslaken van percal katoen geweven is, zorgt ervoor dat de stof zeer goed bestand is tegen wrijving. Ook op de lange termijn blijft het hoeslaken er mooi uitzien. Het zal niet snel gaan rafelen, pluizen of ruw aanvoelen door de vorming van kleine 'bolletjes'.

Wat is katoen?

Katoen is zo veelvoorkomend dat we bijna zouden vergeten waar het eigenlijk vandaan komt. De productie van katoen begint bij de zaden van de katoenplant. Uit die zaden groeit een zachte, eencellige vezel die tot draden gesponnen kan worden. Die draden kun je vervolgens op allerlei manieren in elkaar weven of breien. Zo ontstaat een textiel dat zacht aanvoelt, sterk is, goed ventileert en veel vocht kan opnemen. Precies de eigenschappen die je zoekt bij het produceren van comfortabel en duurzaam beddengoed. Geen wonder dat zoveel mensen graag hun bed bekleden met items van katoen.