2 GRATIS KUSSENS bij elke bestelling vanaf 29,95! Kortingscode: 2KUSSENS - Actie is geldig t/m 31 december 2018 | OP=OP! Actie niet geldig i.c.m. andere acties/kortingscodes.

Hoeslakens Katoen

Gratis Kussen

Artikelen 1 tot 48 van 151 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Artikelen 1 tot 48 van 151 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Hoeslaken Katoen

Katoen heeft wereldwijd een goede reputatie als een sterk, veelzijdig en natuurlijk materiaal. Niet voor niets is het de meest gebruikte stof ter wereld. Er wordt kleding van gemaakt, maar ook beddengoed, handdoeken en al wat niet meer. Toch bestaat er veel verwarring over de verschillende soorten katoen die er verkrijgbaar zijn. Veel mensen denken bijvoorbeeld dat 'jersey' een ander materiaal is dan katoen, terwijl deze term alleen maar een bewerkingstechniek aanduidt: het gaat om gebreid katoen. Twee hoeslakens die beide van '100% katoen' gemaakt zijn, kunnen dus tóch heel verschillende eigenschappen en namen hebben. Hoe kan dit?

Katoen als basis

Het korte antwoord: katoen is het basismateriaal, maar de gebruikte weeftechniek of breibinding bepaalt vervolgens hoe het eindproduct aanvoelt en welke naam het draagt. Katoen kan heel fijn geweven geworden of juist wat losser. De eindresultaten zijn zo verschillend dat er een onderscheid gemaakt wordt tussen katoen, percal katoen (fijn geweven), katoen-satijn (fijn geweven met subtiele glans) en jersey (gebreid katoen). Aan al deze materialen ligt katoen ten grondslag, maar de wijze van bewerken maakt ze tot compleet verschillende stoffen met uiteenlopende eigenschappen. Ga dus niet alleen af op het labeltje '100% katoen', maar kijk ook naar het soort katoen.

Aanschaf katoenen hoeslaken

Over het algemeen geldt: hoe fijner geweven, hoe hoger de kwaliteit. Soms wordt dit op het label of de verpakking aangeduid met een aantal counts: het aantal draden per inch. Een hoeslaken met '200 counts' of meer duidt op een zeer fijn geweven product. Een hoeslaken met tenminste 200 draden per inch mag bovendien de naam percal katoen dragen. Staat er bij een hoeslaken aangegeven dat het gemaakt is van percal katoen of in de kwaliteitsklasse 'percaline' valt, dan mag je ervan uitgaan dat het om een zeer fijn geweven stof gaat die zacht aanvoelt en lang mooi blijft.

Wat is katoen?

Katoen is zo veelvoorkomend dat we bijna zouden vergeten waar het eigenlijk vandaan komt. De productie van katoen begint bij de zaden van de katoenplant. Uit die zaden groeit een zachte, eencellige vezel die tot draden gesponnen kan worden. Die draden kun je vervolgens op allerlei manieren in elkaar weven of breien. Zo ontstaat een textiel dat zacht aanvoelt, sterk is, goed ventileert en veel vocht kan opnemen. Precies de eigenschappen die je zoekt bij het produceren van comfortabel en duurzaam beddengoed. Geen wonder dat zoveel mensen graag hun bed bekleden met items van katoen.