20% korting op alle producten van Flanel! Kortingscode: FLANEL20 - Geldig t/m 03-02-2019 | Actie is niet geldig i.c.m. andere acties/kortingscodes.

Hoeslakens Flanel

20% Flanel

34 artikel(en)

per pagina

34 artikel(en)

per pagina

Hoeslaken Flanel

Wie kent het niet: het heerlijke gevoel van een pyjama van flanel op een gure winteravond. Kop warme chocolademelk erbij en genieten maar! Kan je geen genoeg krijgen van deze lekkere zachte stof, heb je het simpelweg snel koud of is je slaapkamer nogal fris? Kies dan voor een hoeslaken van flanel. Een hoeslaken van flanel is een warme basis voor ieder bed.

Wat is flanel?

Flanel is katoen dat aan tenminste een, maar soms ook aan beide kanten is 'opgeruwd'. De garen zijn bovendien wat losser gesponnen en daardoor is het materiaal bijzonder goed in staat om warmte vast te houden. Deze lekkere warme stof hebben we te danken aan de inwoners van Wales, waar het het in de zeventiende eeuw voor het eerst werd vervaardigd. Sindsdien is het een geliefde stof om beddengoed, pyjama's en lekkere zachte overhemden (denk aan de befaamde houthakkersblouse!) van te maken.

Voordelen flanellen hoeslaken

Een flanellen hoeslaken is bij uitstek geschikt voor mensen die het snel koud hebben of in een koude slaapkamer overnachten. Het materiaal houdt niet alleen goed warmte vast, maar voelt ook nog eens lekker zacht en dik aan. Daarnaast heeft flanel natuurlijk alle goede eigenschappen die je van katoen gewend bent. Het voelt prettig aan op de huid, absorbeert het transpiratievocht dat je tijdens de nacht verliest uitstekend en laat voldoende lucht door.

Het natuurproduct katoen

Katoen is zo veelvoorkomend dat we bijna zouden vergeten waar het eigenlijk vandaan komt. De productie van katoen begint bij de zaden van de katoenplant. Uit die zaden groeit een zachte, eencellige vezel die tot draden gesponnen kan worden. Die draden kun je vervolgens op allerlei manieren in elkaar weven of breien. Zo ontstaat een textiel dat zacht aanvoelt, sterk is, goed ventileert en veel vocht kan opnemen. Precies de eigenschappen die je zoekt bij het produceren van comfortabel en duurzaam beddengoed. Geen wonder dat zoveel mensen graag hun bed bekleden met items van katoen.

Flanellen hoeslaken bestellen

Overtuigd? Zeg bibberende nachten gedag en bestel online je hoeslaken van flanel. Voor de afwisseling kun je naast het traditionele witte hoeslaken kiezen uit verschillende pastelkleuren en aardekleuren. Kom je er niet helemaal uit met de juiste maat voor je hoeslaken? Neem dan eerst een kijkje op onze pagina met maatadvies voor beddengoed.