Hoeslakens Boxspring

2 artikel(en)

per pagina

2 artikel(en)

per pagina

Hoeslaken voor Boxspring

Letterlijk vertaald is een 'boxspring' een 'doos vol springveren'. Dat is goedbeschouwd precies wat een boxspring is: een (vaak mooi beklede) bedbodem op pootjes met een metalen binnenvering. Bovenop deze veerkrachtige bedbodem komt dan nog eens een matras en eventueel een topmatras. Het resultaat is een erg comfortabel bed dat het lichaam gelijkmatig ondersteund en zeer veerkrachtig is. Boxspring-combinaties trof je vroeger voornamelijk in hotels aan en wordt de boxspring nog steeds wel eens een 'hotelbed' genoemd. Tegenwoordig schaffen steeds meer mensen ook voor thuis een dergelijk luxe en duurzaam bed aan.

Aandachtspunten hoeslaken boxspring

In principe kun je op een boxspring ieder type matras gebruiken, maar in de praktijk worden boxspring-combinaties vaak verkocht met een extra dik matras. En als je dan geïnvesteerd hebt in zo'n heerlijk bedje, dan wil je het plaatje natuurlijk graag compleet maken met perfect passend beddengoed. Speciaal voor de extra dikke matrassen die vaak op boxsprings geplaatst worden, bestaan er daarom hoeslakens met een extra hoge hoek van 40 tot 45 centimeter. Ter vergelijking: een standaard hoeslaken heeft een hoekhoogte tot 30 centimeter. Kijk dus goed naar de dikte van je matras voordat je een hoeslaken voor je een boxspring-combinatie aanschaft.

Materiaal hoeslaken boxspring

De meeste hoeslakens voor boxsprings zijn gemaakt van Jersey katoen. Dit is gebreid katoen dat lekker elastisch is. Daardoor zal het mooi strak om uw boxspringmatras vallen en uitstekend op z'n plek blijven liggen. De hoeslakens zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Heeft u een boxspring met rode bekleding en wilt u graag een hoeslaken in dezelfde kleur? In het filter aan de linkerzijde kunt u de gewenste kleur voor uw boxspring hoeslaken selecteren.

Hoeslaken boxspring online bestellen

Heb je een geschikt hoeslaken voor je boxspring gevonden? Bestel je boxspring hoeslaken dan nu online en we maken de bestelling zo snel mogelijk voor je in orde. Ook wat betreft dekbedovertrekken voor op je boxspring heb je bij ons ruim de keuze. Klikken maar!