Hoeslakens Bio-Percal

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Biologisch katoen voor de bewuste consument

Steeds meer consumenten willen graag weten hoe en waar de producten die zij kopen geproduceerd worden. Gelukkig spelen steeds meer beddengoedmerken in op de toenemende vraag naar duurzaam en milieuvriendelijk beddengoed. Deze producten zijn bijvoorbeeld vervaardigd van 'bio percal', 'bio katoen' of 'organic cotton'.

Wat is biologisch katoen precies?

De naam 'biologisch katoen' zegt vooral iets over de manier waarop de katoen verbouwd en verwerkt wordt. Bij het verbouwen van biologisch katoen wordt géén gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Een goede zaak, want chemische middelen belanden uiteindelijk vaak voor een groot deel in onze bodem, lucht of in het water. Dat willen we niet! Ook hebben biologische katoenboeren meer oog voor de gezondheid van de bodem. Ze verbouwen regelmatig andere gewassen op hun land, zodat de grond niet verschraald. Biologisch katoen wordt ook wel organisch katoen genoemd.

Het GOTS-keurmerk

Zeker weten of je met biologisch katoen te maken hebt? Kijk dan of het beoogde artikel voorzien is van een GOTS-keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat de katoen daadwerkelijk op een natuurlijke wijze is verbouwd en verwerkt. Daarnaast houdt het keurmerk in de gaten of tijdens het productieproces de arbeidsomstandigheden voldoende in acht zijn genomen.