Hoeslakens Jersey

Artikelen 1 tot 48 van 154 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Artikelen 1 tot 48 van 154 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Hoeslaken Jersey

Verrassing: Jersey is geen naam voor een specifieke stof, maar een verzamelnaam voor alle stoffen die in elkaar gezet zijn middels een speciale breitechniek. Een hoeslaken van jersey is in feite een katoenen hoeslaken. Het bestaat voor 100% uit katoenvezels, maar de bewerkingswijze is anders: Jersey katoen is gebreid katoen. Gebreid katoen heeft een aantal eigenschappen die ervoor zorgen dat het erg geschikt is om hoeslakens van te vervaardigen.

Waarom Jersey?

Jersey? Dat is toch een eiland voor de Franse kust van Normandië? Klopt! Op deze plek werd er voor het eerst Jersey gefabriceerd. Het eiland was lange tijd een belangrijker exporteur van gebreide artikelen. In eerste instantie werd er voornamelijk gebruik gemaakt van wol, maar later raakte ook Jersey van katoen en synthetische stoffen in zwang. Tegenwoordig is Jersey katoen een populaire stof voor de productie van uiteenlopende goederen: niet alleen beddengoed, maar ook modeartikelen zoals jurken en topjes. Dat was begin deze eeuw wel anders: toen werd gebreid katoen strikt gebruikt om ondergoed van te maken – totdat Coco Chanel in 1916 de hele modeindustrie op zijn kop zette door het materiaal óók te gebruiken voor bovenkleding.

Voordelen Jersey Hoeslaken

Een hoeslaken van Jersey heeft iedereen wel in de kast. Jersey hoeslakens zijn zo populair omdat gebreid katoen elastischer is dan gewoon katoen. De stof past zich daardoor gemakkelijk (tot op zekere hoogte) aan aan het formaat van het matras. Een matras van Jersey trek je gemakkelijk en strak om het matras heen. Daarnaast heeft Jersey natuurlijk alle goede eigenschappen die je van katoen gewend bent. Het voelt prettig aan op de huid, absorbeert transpiratievocht goed en laat voldoende lucht door.

Jersey/Lycra

Naast hoeslakens van 100% Jersey katoen zijn er hoeslakens beschikbaar waarin Jersey gecombineerd wordt met een klein percentage Lycra. Lycra is een elastische stof die vaak wordt gebruikt in sportkleding of onderkleding. Een hoeslaken gemaakt van Jersey/Lycra is ontzettend praktisch, omdat het nog net wat meer stretch heeft dan een hoeslaken van enkel Jersey. Dit is erg praktisch wanneer je bijvoorbeeld een hoger matras hebt, een topdek gebruikt of graag op een waterbed slaapt. Een hoeslaken van Jersey/Lycra heeft altijd een perfecte pasvorm.