15% korting op alles van PiP Studio | Kortingscode: PIP15

Dekbedden

37 artikel(en)

per pagina

37 artikel(en)

per pagina

Dekbedden

Een dekbed kopen draagt bij aan een goede nachtrust. Een goede nachtrust draagt bij aan je gezondheid. Daarom is de keuze van een goed dekbed van groot belang. Een dekbed houdt je niet alleen warm, het voert ook vocht af. Daarom zoek je een dekbed dat bij jouw wensen past. Een 4-seizoenen dekbed voor de eenvoud en veelzijdigheid. Een donzen dekbed als je graag onder dikke luchtige dekens slaapt. Een wollen dekbed isoleert goed. Synthetische dekbedden zijn vaak anti-allergie en anti-huisstofmijt.

Verschillende soorten en maten dekbedden

Slaaptextiel.nl biedt het grootste assortiment in dekbedden. Zoekt u een 1-persoons dekbed of een 2-persoonsdekbed? Of juist een kingsize dekbed voor uw nachtparadijs. In de zomer is het handig om onder een lichte en luchtig dekbed te slapen zoals een dekbed van katoen. In de winter misschien toch liever een donsdeken of een wollen dekbed. Wij helpen je graag bij de keuze van jouw eigen dekbed.

Dekbedvulling en warmteklasse

Wol: voelt 'zwaarder' aan en is dus bij uitstek geschikt voor mensen die graag het gevoel van een dikke, zware deken ervaren. Wol ademt heel goed en werkt vochtregulerend. Een dekbed van wol voelt zowel in de zomer als in de winter lekker aan. 

Dons: Maakt je dekbed licht, luchtig en isolerend. Vormt zich naar je lichaam en houdt je lekker warm.

Katoen: voor warme periodes is een dekbed van katoen erg aangenaam. Katoen voelt zacht aan en is prettig voor slapers die graag een licht laken om zich heen slaan. 

Synthetische materialen: Makkelijk wasbaar en meestal anti-allergisch. 

Bij ieder dekbed in ons assortiment zie je een zogeheten 'warmteklasse'. De klassen lopen van 1 tot 4, waarbij warmteklasse 1 het warmst is. Zoek je een dekbed dat in ons klimaat geschikt is voor het grootste gedeelte van het jaar, kies dan voor een dekbed van warmtetype 2. Gebruik je liever verschillende dekbedden voor verschillende seizoenen, kies dan voor een zomerdekbed (klasse 4) en een winterdekbed (klasse 1). Een combinatie in de vorm van een 4-seizoenendekbed wint aan populariteit en is bij ons verkrijgbaar.