Kindermeubels

41 artikel(en)

per pagina

41 artikel(en)

per pagina

Meubels kinderkamer

Vanaf de leeftijd van twee jaar verandert er veel in het leven van je kind. Een peuter wordt zich steeds meer bewust van zichzelf, leert veel over sociale omgangsvormen en zal soms wat dwars zijn of de behoefte krijgen om onafhankelijk te handelen. Dit is vaak ook het moment waarop de babykamer langzaam verandert in een kinderslaapkamer, met als moment suprême: de overgang van babybed naar een 'echt' bed.

Juniorbed of peuterbed

Wanneer de overgang van een babybed naar een 'grote-mensen-bed' toch nog te moeilijk blijkt, kun je overwegen een tussenvorm aan te schaffen: een zogeheten junior bed of peuterbed. Deze bedjes hebben vaak een matrasmaat van 70 x 140. Hiermee is een junior bed een slag groter dan een ledikant en heeft het de uitstraling van een écht bed. Tegelijkertijd is het bed toch nog klein genoeg om je peuter een geborgen gevoel te geven. Een junior bed is geschikt voor kinderen tot een jaar of vijf. Vaak staat er een maximaal gewicht bij de bedjes aangegeven.

Logeerbed peuter

Vind je peuter het een fantastisch avontuur om uit logeren te gaan? Of willen er regelmatig vriendjes en vriendinnetjes bij jullie blijven voor een slaapfeestje? Dan is een opblaasbaar logeerbedje een handig item om in de kast te hebben. Het neemt niet veel ruimte in, is gemakkelijk op te blazen en voelt net zo comfortabel aan als een echt bedje.

Kast en speelgoedkist

Komt opruimen niet in het woordenboek van de kinderen voor? Dan kan het helpen om het in elk geval zo leuk mogelijk te maken voor je peuter of kleuter. Met een kleurrijke kast of speelgoedkist is het opruimen na een speelmiddag toch een stuk minder vervelend.

Een eigen plekje voor je dreumes

Peuters en kleuters zijn volop bezig om de wereld te ontdekken. Toch kan het soms ook fijn voor ze zijn zich even terug te trekken op een geheime, knusse plaats die helemaal van henzelf is. Creëer een 'verstophoekje' in de slaapkamer door er een speeltent of tipi in te zetten. Een eigen stoel erbij en je kindje voelt zich de koning te rijk.