Halloween staat voor de deur en dat betekent: lekker griezelen! Pompoenen, vleermuizen, doodshoofden en natuurlijk de griezeligste kostuums… Hoe maak je er voor de kleintjes een superspannende Halloween van in hun eigen slaapkamer? Een blog boordevol inspiratie voor een duistere kinderslaapkamer met griezelthema.

Oorsprong Halloween

Plafondspot met piratenschedel. Arrrhh!

Halloween wordt gevierd op 31 oktober. Dit is de avond vóór Allerheiligen, de dag waarop katholieken en anglicanen hun heiligen en martelaren herdenken. In Engeland, Amerika en Canada gaan de kinderen op Halloweenavond massaal langs de deuren om snoepjes te verzamelen. Trick or treat! Zo eng mogelijk verkleed gaat iedereen op pad. Ook in Nederland wint de feestdag al jaren aan terrein. Logisch, want zeg nou zelf: een beetje griezelen op z’n tijd is stiekem hartstikke leuk.

Griezelig goed beddengoed

Het bed vormt vanzelfsprekend het middelpunt van de slaapkamer. Wie een griezelig sfeertje in de slaapkamer wil neerzetten, begint dus precies daar! Een lekker donker, spannend dekbedovertrek zorgt onmiddellijk voor een mysterieus sfeertje. Ga je voor vleermuizen of een zwarte panter? Deze dessins zijn ook na Halloween nog heel goed te gebruiken en dat is wel zo praktisch.

V.l.n.r.: Batman Darkness, Kylo Ren, Black Panter
Intimo Sierkussen Skull Mustache                              Teen World Dekbedovertrek Mexican Sugar Skull

Glow-in-the-Dark Dekbedovertrek

Het hele jaar door reuzespannend: Glow-In-The-Dark beddengoed! Een leuk nieuw dessin is Damai Dekbedovertrek Zodiac met daarop een adembenemend sterrenstelsel dat in het donker oplicht. Lampjes uit, zaklamp aan en dan natuurlijk lekker lezen en griezelen onder dit bijzondere overtrek.

glow in the dark dekbedovertrek
Damai Dekbedovertrek Zodiac

Zelf Halloweendecoratie maken

Tip 1: verduister de ramen! Met vuilniszakken kom je al een heel eind. Is de duisternis ingevallen en de toon gezet? Dan is het de hoogste tijd om samen lekker aan het knutselen te slaan. Dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Je kunt bijvoorbeeld zelf ‘spinnenraggen’ maken door een witte panty uit elkaar te rafelen of grijze wol over de lampen en de meubels te draperen. Ew, spooky!

Ook met wat donker papier of karton kom je een heel eind. Knip silhouetten uit van muisjes die door de kamer trippelen of vleermuizen die aan het plafond hangen. Ook erg leuk om vast te plakken aan de binnenkant van zo’n lampenkap vol spinrag. Zo worden de figuurtjes extra mooi uitgelicht.

Op deze site vind je nog heel veel meer Halloween knutseltips.

Als het echt allemaal een beetje te spannend wordt…

… Nachtlampjes! Of je nou acht of achtentachtig bent, soms is het donker gewoon een beetje spannend. Een nachtlampje met een warm licht op de slaapkamer is dan wel zo fijn, zeker na zo’n enge Halloween Knutselsavond. Het nachtlampje zelf mag er natuurlijk wél weer best een beetje spannend uitzien, zoals Darth Vader Nachtlamp Go Glow. Bekijk hier de alle nachtlampjes voor de kinderslaapkamer.

nachtlamp star wars
Darth Vader Nachtlamp Go Glow!

Maak er een enge Halloween van, maar pas op: uiteindelijk moet er nog wel in die duistere griezelkamer geslapen worden… Durf jij het aan?

Nicole
Author

Schrijf een reactie