Een dagje strand is ultiem ontspannen. Tenminste… áls je goed voorbereid op pad bent gegaan. Heb je eindelijk die file getrotseerd en een perfect plekje gevonden, blijk je je strandlaken of slippers vergeten te zijn. Arrgh! Met onze strandtas checklist ben je verzekerd van een zorgeloze dag aan het water.

strandtas checklist
Strandtas met design van Pip Studio

Een leuke strandtas of shopper

Dit spreekt voor zich: kies voor een goede strandtas of grote shopper om al je strandbenodigdheden in te stoppen. Een praktische strandtas is ruim, aan de bovenzijde open en vervaardigd van een stof waar het zand doorheen kan vallen. Zo neem je niet het halve strand mee wanneer je weer huiswaarts keert. Een shopper kan natuurlijk ook fungeren als blitse beachbag. Dan is het wel handig als ‘ie helemaal dicht kan, zodat er überhaupt niet teveel zand inkomt.

Strandlaken of hammamdoek

Onmisbaar en verkrijgbaar in heel veel leuke uitvoeringen: een heerlijk groot strandlaken! Een handdoek voor op het strand is meestal aan tenminste één zijde voorzien van een laagje velours, zodat ‘ie lekker zacht aanvoelt. Je kunt jezelf er helemaal in wikkelen of er comfortabel op liggen. Dat gaat met dat gewone handdoekje uit de badkamer niet lukken, hoor. Goed excuus om een kleurrijk of juist heel chique exemplaar aan te schaffen.

strandlaken kiezen
Seahorse Strandlaken Star Grey                                                          Seahorse Strandlaken Star Mint

Eveneens heel geschikt om mee te nemen naar het strand: een luxe hammamdoek. Klinkt exotisch en moeilijk? Geen zorgen, een hammamdoek is gewoon een multifunctionele doek die je voor allerlei doeleinden kunt gebruiken. Bijvoorbeeld tijdens een dagje zon, zee en strand – maar ook in de sauna of als wikkeldoek tijdens het voeden. Het hele jaar door, dus! Een hammamdoek is licht en handzaam, maar kan toch aardig wat vocht opnemen.

 

strand hammamdoek
Seahorse Hamamdoek Circle Indigo                                                            Walra Hamamdoek Antraciet

Badkleding en accessoires

Het klinkt zo logisch en juist daarom zijn dit de dingen die je vergeet tijdens een dagje strand: badkleding en alles wat daarbij komt kijken! Bikini of badpak? Check! Maar vergeet ook niet je zonnebril, een petje of zonnehoedje en iets voor aan de voetjes. Slippers kunnen altijd, maar ook waterschoenen lijken de laatste jaren terug van weggeweest. Je kunt er veilig en zorgeloos mee door het water banjeren en in een leuk kleurtje zijn ze ook best fashionable voor op de boulevard. Laatste puntje: wanneer je naar het strand vertrekt is het waarschijnlijk tropisch warm, maar denk toch ook aan droge en warme kleding voor het geval het weer omslaat. Een lekker dik vest is dan geen overbodige luxe. (Ook handig wanneer het wel héél gezellig is en je opeens tot in de late uurtjes blijft hangen.)

la terzi
Vrolijke ontwerpen van Melli Mello

Zonder zonnebrandcrème geen dagje strand

Zonder goede zonnebrandcrème kan het hele feest niet doorgaan. Smeren, smeren en nog eens smeren om veilig van de zon te kunnen genieten! Vergeet ook niet een beschermende lippenbalsem met SPF mee te brengen. Wie echt het zekere voor het onzekere wil nemen, trekt op de heetste momenten van de dag een wit shirt aan of kruipt op tijd onder de parasol. De hele dag bruinbakken is zo 2016… Safety first!

Eten en heel belangrijk, veel drinken!

pip strandlaken
Pip Studio Strandlaken Shellebration

Het is algemeen bekend: chips en snacks smaken het lekkerst op het strand tijdens een middagje spetteren en spatteren. Bij heel warm weer is het heerlijk om zoute dingen te eten. Dat mag best een keertje, maar vergeet vooral niet om ook genoeg te drinken. Breng voldoende water mee of vul regelmatig je flesje bij. Doe een plastic tas of zak om je voedselpakketje heen, die kan je aan het einde van de dag gebruiken om natte kleding in op te bergen. Moet ‘ie wel leeg zijn, natuurlijk… Nog een reden om goed te blijven eten en drinken.

Etui of afsluitbaar plastic zakje

Over het algemeen geldt: hoe minder waardevolle spullen, hoe minder zorgen. Toch ontkom je er niet aan een paar belangrijke of dure items mee te nemen naar het strand. Denk aan je sleutels, geld, ID-kaart en je telefoon. In een etui of afgesloten plastic zakje (een ziplockbag) zorg je ervoor dat je waardevolle items droog en vrij van zand blijven.

Verder kan je het natuurlijk zo luxe maken als je zelf wilt. Neem je een strandstoel of een tentje mee? Een stapel boeken of oortjes om je favoriete muziek te luisteren tijdens het luieren? De basics heb je al op orde en alles wat je nu nog toevoegt maakt de dag alleen nog maar aangenamer. Relaxen maar!

strandlaken rond
Hip Strandlaken Rond Quinta                                                               Hip Strandlaken Rond Meringue

Help! Ik ga naar het strand met kinderen

hydrofieldoeken
Hydrofiele luiers komen altijd en overal van pas!

Heb je even? Een dagje naar het strand met kinderen, dat maakt de lijst opeens een stuk langer… Denk aan speelgoed voor in het zand, zwembandjes, witte shirts voor extra bescherming tegen de zon, zonnehoedjes of petjes. En dan natuurlijk nog alle basisbenodigdheden die je bij ieder ander uitstapje nodig hebt. In elk geval heel handig, óók op het strand: hydrofieldoeken! Om de allerkleinsten mee toe te dekken, af te drogen, voor comfort in het autostoeltje en ga zo maar door. Een laatste tip: maak het jezelf wat makkelijker door de grotere kinderen de verantwoordelijkheid te geven over hun eigen spulletjes. Laat ze bijvoorbeeld hun eigen strandlaken, waterbrilletje en zwembandjes meenemen in een hippe rugtas of zwemtas.

Dagje strand: here we come!

Laat dat mooie weer nu maar komen, jij bent er klaar voor! Enne, doe voordat je naar huis gaat nog even een final check… zit alles weer in de tas en laat je al dat natuurschoon netjes achter? We willen natuurlijk ook in de toekomst nog genieten van een heerlijk dagje strand. Check? Check!

Nicole
Author

Schrijf een reactie