Een Nijntje babykamer: voor de ouders minstens zo leuk als voor de kleine! Wie is er niet gek op de boekjes van Dick Bruna met ‘s wereld beroemdste konijn? Geen wonder dat Nijntje met z’n lieve, serene uitstraling een graag geziene gast is op de kinderkamer. Met deze blog geven we je inspiratie voor een babykamer die helemaal in het teken staat van Nijn en z’n vriendjes.

aankleedkussen Nijntje
Aankleedkussenhoes Nijntje

Ga voor het Dick Bruna-kleurpalet op je Nijntje babykamer

De boekjes van Nijntje staan bekend om hun overzichtelijke kleurpalet: hard rood, blauw, geel en natuurlijk een helder witte Nijn in die op bijna iedere pagina voorkomt. Tekenaar Dick Bruna maakte van eenvoud en zijn handelsmerk en was een meester in het weglaten. Wie de sfeer van Nijntje echt naar de babykamer wil vertalen, kiest dus voor muren met véél wit en enkele details in rood, blauw en geel. Denk dan bijvoorbeeld aan de vensterbanken of kozijnen. Strakke lijnen passen immer helemaal in de geest van de Nijntje boekjes.

Voor de waaghals: maak zelf een Nijntje muurschildering

Heb je een vaste hand? Dan is het natuurlijk fantastisch om met zwarte verf een echte Nijn op de muur te schilderen. Maar pas op: het is niet zo simpel als het lijkt, die zwarte belijning en ogenschijnlijk simpele vormen 😉 Zoals Dick Bruna zelf ooit zei: “Het gaat om een bepaalde bibber (…) Een goede lijn heeft een goede bibber. Maar die goede bibber vind ik wel het allermoeilijkste. In die bibber zit de tekenaar verborgen.”

nijntje beddengoed
Nijntje Dekbedovertrek in grijs, jade en roze. Welke kleur is jouw favoriet? Verkrijgbaar voor een junior bed of ledikant!

Nijntje beddengoed

Het babybedje is vaak het stralende middelpunt van de babykamer. En dat is hartstikke handig: als je niet zo’n ster bent met de kwast, dan kun je heel gemakkelijk toch die rustige Nijntje vibe naar de kinderkamer halen door te kiezen voor Nijntje beddengoed. Briljant Baby heeft onlangs een heleboel nieuwe Nijntje babyartikelen op de markt gebracht in hele frisse kleuren: jade en roze. Zo breng je direct wat kleur en een eigentijdse look naar de kinderslaapkamer.

nijntje babykamer
Nijntje Deken Jade
nijntje knuffeldoekje
Nijntje Knuffeldoekje Roze

Om het af te leren: een Nijntje knuffeldoek om overal mee naartoe te nemen

Stel je voor: je bent een baby en steeds wanneer je lekker in je ledikant ligt te trappelen, heb je uitzicht op een lief konijn genaamd Nijntje. Op je deken staat Nijntje. Je draagt een Nijntje zomerslaapzak en je wordt gedragen in een Nijntje Swaddle. Dan wil je toch eigenlijk zelf ook wel een eigen Nijntje hebben om overal mee naartoe te nemen… Om het af te leren dan: check die Nijntje Hydrofiel Knuffeldoeken van Briljant Baby. Het ding met knuffeldoeken is dat ze altijd kwijtraken. Gelukkig zijn de knuffeldoeken er in drie vrolijke kleurtjes. Inslaan maar!

Enthousiast geraakt? Of had je allang een babykamer met Nijntje als hoofdrolspeler? Stuur ons een foto van jouw Nijntje Babykamer in de reacties!

Nicole
Author

Schrijf een reactie