De Sint en zijn pieten hebben ons land weer verlaten, dus we mogen nu echt los: tijd voor een slaapkamer in kerstsfeer! Een boom in de woonkamer en lichtjes in de tuin, dat kennen we allemaal… De échte kerstfreak gaat nog een beetje verder en brengt ook de slaapkamer in kerstsfeer. Hoe pak je dat aan? Kijk mee!

The change of seasons is een perfect excuus om je huis eens onder handen te nemen en je accessoires, beddengoed en verlichting aan te passen op het seizoen dat voor de deur staat. In dit geval betekent dat: herfst eruit, winter erin! Er komen nog heel wat koude en donkere dagen aan, dus gun jezelf wat extra warmte.

Flanellen beddengoed

Voor de koukleumen onder ons is er in de zeventiende eeuw in het koude Wales iets heel moois bedacht: flanel. Flanel is een los gesponnen textielsoort dat aan een of beide zijden wordt opgeruwd. Die twee dingen samen zorgen ervoor dat beddengoed van flanel heerlijk warm en zacht aanvoelt. Geen wonder dat flanellen dekbedovertrekken vaak voorzien zijn van dessins die een winters gevoel oproepen, zoals de voorbeelden hieronder.

De’foute kersttrui’-print is stiekem al jaren helemaal niet zo fout meer. Wie is er niet gek op ijssterren, rendieren, ruitjes, hartjes en warme rood- en groentinten? Ook op bed doen ze het altijd goed.

Dekbedovertrek Morris
kerstsfeer slaapkamer
Dekbedovertrek Bergen
Dekbedovertrek Seasons

 

 

 

 

Dekbedovertrek Snowgoose                                                                            Dekbedovertrek Milou

Eveneens een geliefd motief op winterse dekbedovertrekken: beestjes die zich klaarmaken voor de winter of door de sneeuw sluipen. Allemaal tegelijk: awww, cute!

In the spotlight: Heckett & Lane

Het kwaliteitsmerk Heckett & Lane is bijzonder goed in het ontwerpen van dessins die naadloos aansluiten bij het weer en ons gemoed. Ook dit najaar zaten er weer een aantal niet te versmaden winterse plaatjes bij de nieuwste collectie. Hieronder een van onze favorieten: Heckett & Lane Dekbedovertrek River. De dekbedovertrekken van Heckett & Lane zijn double faced. Dat betekent dat je aan beide zijden van het dekbedovertrek een unieke print aantreft. Mooi wanneer je het dekbedovertrek een klein beetje openvouwt of simpelweg graag afwisselt.

dekbedovertrek beer
Bekijk alle Heckett & Lane dessins >>

Voor de kids

Kids zijn gek op kerst. Wat zou er dit jaar allemaal onder de boom liggen?! Het is verleidelijk om voor dag en dauw onder de wol vandaan te kruipen tijdens al die spannende feestdagen, maar heel misschien blijven ze onder de volgende dessin wel ietsje langer in bed liggen. Kun jij je ook nog een keertje omdraaien.

Naar de kinderdekbedovertrekken >>

Versier niet alleen je kerstboom, maar ook je bed

Goed, warm beddengoed met winterse look is geregeld. Denk dan nog aan de verlichting en de sfeer! In de woonkamer pak je als echte kerstliefhebber waarschijnlijk graag uit met een reusachtige kerstboom vol toeters en bellen. Maar hoe fijn is het als je ook voor het slapengaan of tijdens het aankleden (in de winter: brrr!) van die typische, warme kerstvibe kunt genieten? Daarvoor heb je niet eens een tweede kerstboom nodig: versier je bed! Hang een sliert kerstlampjes op bij je hoofdeinde en wees creatief met de kerstballen die je ongetwijfeld nog over hebt. Gebruik ze als muurslinger of verdeel ze speels over plankjes, kastjes en vensterbanken. Je hele interieur komt warm en gezellig uit de verf door het sfeervolle licht van kerstlampjes en glimmende slingers en ballen.

kerstsfeer in de slaapkamer

kerstkamer inrichten
Essenza Plaid Furry Pine Green

Schapenvachtjes en fleece

Dekentjes heb je nooit te veel, al helemaal niet in de kerstperiode. Kruip samen op de bank onder een zachte fleecedeken en zorg voor aangename fluffyness onder de voetjes met een schapenvachtje. Vooral de items in dennengroen zijn natuurlijk bij uitstek geschikt voor de kerstperiode.

Brace yourself… winter is coming. Met deze tips ben jij klaar voor het koude seizoen met al z’n gezelligheid en heb je genoeg cadeautjes om onder de versierde boom te leggen. Als je niet in een aangenaam winterslaapje belandt onder al dat lekkere zachte flanel en fleece, tenminste.. Sweet dreams!

kerst slaapkamer

Nicole
Author

Schrijf een reactie