velvet plaid
Essenza Plaid Furry Burgondy

Dennengroen en nachtblauw: de najaarscollectie van Essenza staat bol van de warme kleuren die je spontaan doen verlangen naar de herfst. Buiten een gure wind, binnen de verwarming aan.. Bekijk hier de nieuwste najaarsdessins en je zou bíjna zin krijgen in de koude seizoenen.

Groen, groener, groenst

Zie je stiekem een beetje op tegen de donkere tijd die er straks weer aankomt? Misschien helpt het om je slaapkamer alvast herfstproof te maken en wat meer knusheid en warmte in je interieur te creëren. Wat direct opvalt: dennengroen is dé trendkleur van de herfst. Dat zien we ook duidelijk terug bij Essenza dekbedovertrek Brohna. Een paar mooie kaarsen aan, vroeg de pyjama of het chillpak uit de kast, een kop warme chocolademelk… Als je nu nog niet naar de komende seizoenen uitkijkt, dan weten wij het ook niet meer!

essenza najaarscollectie
Essenza dekbedovertrek Brohna: beschikbaar vanaf half augustus

Twinkelend blauw en bordeauxrood

Gek op glitter en glamour? Dekbedovertrek Bijou (Frans voor ‘juweel’ of ‘sieraad’) heeft een diepblauwe binnenzijde en een print met talloze diamantjes en edelsteentjes. Het gebruik van zilver, blauwe en roze zorgt voor een echte twinkeling in de slaapkamer.

Essenza dekbedovertrek Bijou Multi
Essenza dekbedovertrek Bijou Multi

Mag het nog royaler en decadenter? Dan is een dieprood dekbedovertrek precies wat je slaapkamer nodig heeft.

essenza dekbedovertrek cadiz red
Essenza dekbedovertrek Cadiz Red

Schilderachtige bloemenprints van Essenza

De ontwerpers hebben bij het samenstellen van deze collectie goed gekeken naar de oude Hollandse Meesters, zoals de beroemde schilders uit de Gouden Eeuw ook wel genoemd worden. Stillevens met bloemen waren in die tijd een geliefd thema. Er werd zeer gedetailleerd gewerkt en veel gebruikgemaakt van licht en donker. Precies dat zien we terug in het dessin ‘Fleur’. Goed nieuws: dit dessin is verkrijgbaar in nachtblauw en ecru.

Essenza Dekbedovertrek Fleur Nightblue
Essenza Dekbedovertrek Fleur Nightblue

… & back to hippy Paisley

Eveneens terug van weggeweest: Paisley! De naam van dit textielmotief is afkomstig is uit de gelijknamige Schotse stad. Dit was ooit een heel belangrijke textielstad, maar het motief zelf is al een stukje ouder en waarschijnlijk afkomstig uit Sassanidisch Perzië. Het patroon doet denken aan een boomblaadje of ‘komma’s’. Een Paisley dekbedovertrek brengt je terug naar de hippietijd.

essenza dekbedovertrek mirre
Essenza dekbedovertrek Mirre

Accessoires: zacht, zachter, zachtst

Op het gebied van woonaccessoires valt een ding direct op: de plaids en sierkussens zijn dit najaar zacht, harig en velvety! Nepbont lijkt een comeback te maken en fluweelachtige, donkere tinten zorgen ervoor dat gure herfstavonden binnenshuis juist knus en warm aanvoelen.

nepbont kussen
Essenza Sierkussen Vita Ecru | Rose | Rosette

De hele collectie bekijken? Neem dan hier een kijkje. Voor je het weet is jouw slaapkamer helemaal klaar voor de herfst – en jijzelf ook. 😉 

Nicole
Author