Thuis ontspannen in je eigen, vertrouwde badkamer: het is soms hard nodig. Heb je het gevoel dat je iedere dag aan het rennen, vliegen en draven bent? Gebruik je douche- of baddermoment om even echt tot rust te komen. Met deze 5 tips creëer je je een Wellness-gevoel in je eigen badkamer.

wellness thuis
Walra Body & Soul Collectie

Het belang van thuis ontspannen

Iedereen weet hoe belangrijk het is om voldoende te ontspannen, maar in de praktijk gunnen we er onszelf vaak de tijd niet voor. Voor je gevoel zitten er al te weinig uren in een dag en dan zou je ook nog meer tijd dan strikt noodzakelijk in een badkamer moeten doorbrengen?! Dat druist tegen je instinct in! Onzin, want juist in drukke periodes is het zinvol om een pas op de plaats te maken. Niemand presteert op z’n best wanneer ‘ie moe en gestrest is. Af en toe een avondje ontspannen zorgt ervoor dat je de drukte beter aankunt en waarschijnlijk zelfs efficiënter door het leven gaat dan wanneer je constant doordraaft. Don’t feel guilty, people.

Het saunagevoel in je eigen badkamer: 5 badkamertips

Zorg dat je niet gestoord wordt

Regel nummer 1: neem je smartphone niet mee en zeg tegen eventuele huisgenoten dat de badkamer het komende uur van jou is. Om echt tot rust te komen, is het prettig je eventjes helemaal niet tot anderen te verhouden. Dit ontspanningsmoment draait om jou. De rest van de wereld kan zichzelf heus even redden.

geurkaars badkamer
Walra Geurkaars Body & Soul

De juiste ambiance met geuren en kaarsen

Felle verlichting in de badkamer is in de ochtend ideaal: even snel douchen, wakker worden en gaan! Maar wanneer je probeert te ontspannen is zo’n bouwlamp op je mik natuurlijk niet echt bevorderlijk. Je raakt gemakkelijker in chillmodus wanneer het wat donkerder is. Laat de lampen tijdens je avondje ontspannen uit en steek voor de verandering wat kaarsjes aan. Gek op geurende badproducten? Trakteer jezelf op je favoriete luxe douchegel of bruisbal. Tot slot: groen in de badkamer! Misschien niet zo vanzelfsprekend, maar een mooie plant of bloem doet wonderen voor de ambiance.

Badproducten van Seahorse

Luxe badhanddoeken

Wat een weldaad, die zware kwaliteit badhanddoeken in de sauna. Zeker in vergelijking met de vodjes die sinds jaar en dag in jouw badkamerkastje verstopt liggen… Gek eigenlijk: misschien geef je gemakkelijk geld uit aan een gadget die je niet per se nodig hebt, terwijl je nauwelijks aandacht besteedt aan basisbenodigdheden zoals badtextiel. Een handdoek gaat lang mee en je hebt ‘m vaak nodig, dus eigenlijk zijn dat nu juist de producten waarin je zou moeten investeren. Schaf een paar verse handdoeken, gastendoeken en washandjes aan en je hele wasritueel voelt onmiddellijk een stuk luxer aan. Wegstoppen in een kastje is dan ook direct niet meer nodig: het staat juist stijlvol om een stapel badtextiel in de hipste kleurtjes in het zicht neer te leggen.

Neem de tijd en smeren maar!

Het belangrijkste: zet de automatische piloot uit en neem de tijd

Niet iedereen houdt van gezichtsmaskers of uitgebreide beautyrituelen. Dat geeft niet. Thuis ontspannen in de badkamer kan ook zonder al die poespas. Houd je gebruikelijke wasritueel aan, maar doe alles voor de verandering eens zonder haast en met aandacht. Dus niét onbezonnen met dat scheermes langs je benen rossen, niét de conditioner al na drie seconden uitspoelen en niét je sokken aantrekken terwijl je je voeten stiekem nog niet goed hebt afgedroogd. Neem overal uitgebreid de tijd voor. Door heel gewone handelingen eens heel erg aandachtig uit te voeren, maak je je hoofd leeg en raak je vanzelf ontspannen.

wellness badkamer

Een comfortabele Wellness afterparty

Je hebt de kraan dichtgedraaid en bent nu heerlijk loom, schoon en ontspannen. Houd dat gevoel vast! Leg voordat je in bad of onder de douche stapt alvast een zachte badjas klaar om ‘het bibbermoment’ na het afdrogen zoveel mogelijk te beperken. Enne, dat afdrogen doe je natuurlijk niet op een koude badkamervloer. Een zachte badmat voor aan de voetjes geeft de badkamer een knusse uitstraling en voelt ook veel lekkerder aan. Het draai allemaal om lief zijn voor jezelf, óók in praktisch opzicht.

Warme, zachte items dragen bij aan je gevoel van welzijn en ook hiervoor geldt: kies ze met zorg en aandacht uit 😉 Heb je die basis eenmaal op orde en voelt je badkamer van zichzelf al zen aan? Dan is thuis ontspannen helemaal geen onderneming meer en iedere douchebeurt een rustmomentje.

Overtuigd? Naar de badjassen!
Nicole
Author

Schrijf een reactie