Het is november en de feestdagen staan alweer voor de deur. De perfecte tijd om je met je dierbaren in huis terug te trekken en het daar zo aangenaam mogelijk te maken! Met deze producttips maak je ook de slaapkamer klaar voor de winter – natuurlijk met een vleugje glamour voor de feestdagen.

De meest glamoureuze dekbedovertrekken

Veel mensen hebben er toch wat moeite mee: ‘s ochtends in het donker de deur uit gaan en na een lange werkdag ook weer in het donker thuiskomen. En dan die kou, brrr! ‘Omdenken’ is in ons koude kikkerlandje op die momenten hard nodig. Bedenk je dat al die duisternis heel veel ruimte biedt voor magische momenten met je dierbaren. De winter is hét seizoen om nader tot elkaar te komen. Kachel aan, kaarsjes erbij, bordspelletjes uit de kast… en dan lekker elkaars gezelschap opzoeken. Schep de randvoorwaarden voor een gezellig samenzijn door je interieur helemaal knus en winterklaar te maken, van de woonkamer tot de slaapkamer.

Op de inspiratiefoto bovenaan dit artikel zie je de volgende winterse dekbedovertrekken terug:

Bolivia Ocre
Ela Gold
Montero Ocre Flanel

Gouden accenten

En het vleugje glamour dan? Bijzonder geschikt voor de feestdagen zijn goudkleurige en extravagante details. Dat klinkt misschien heftig, maar hoeft helemaal niet schreeuwerig of overdreven shiny uit te pakken. Kijk maar naar de subtiele manier waarop je met kussentjes van KAAT Amsterdam een feestelijke sfeer neerzet in de slaapkamer of woonkamer. Oud & Nieuw laat nog even op zich wachten, maar met deze accessoires lijkt zo nu en dan een glaasje champagne helemaal niet zo gek. Win-win!

 

 

1. Maak het bont met KAAT Amsterdam Sierkussen Possum Yellow! Dit sierkussen is gemaakt van zacht nepbont en heeft wilde haren in verschillende warme tinten: van okergeel naar nude. Vervaardigd van acryl en inclusief stevig binnenkussen van polyester.

 

 

2. Sierkussen ‘Captital Gold‘ is een sprankelend kussen met een gouden foileprint aan de voorzijde en een effen achterkant. De rechthoekige vorm (30 x 50 cm) combineert speels met vierkante en andervormige kussentjes.

 

3. Gek op alles wat glimt en glanst? Met Sierkussen ‘Everglades’ is het iedere dag feest. De shiny pailletten weerkaatsen de gezellige verlichting die bij deze tijd van het jaar hoort en geven de ruimte onmiddellijk een mysterieuze, sprankelende sfeer. Proost!

Tijd voor het winterdekbed

Als je dan toch het beddengoed afhaalt om je nieuwe dekbedovertrek op het bed te leggen, denk er dan direct aan om je winterdekbed uit de kast te halen of er eentje aan te schaffen. Een 4-seizoenen dekbed is een handige keuze. Zo’n dekbed bestaat uit twee delen: eentje voor het voor- en najaar en eentje voor de zomer. Combineer de twee delen en je hebt een lekker warm winterdekbed. Zo krijg je het niet koud ‘s nachts en kan de kachel een tandje lager. Wist je dat een te warme omgeving ervoor zorgt dat je onrustiger slaapt? Beter is het om de slaapkamer koel te houden en zelf lekker weg te kruipen onder een voldoende warm dekbed en een flanellen dekbedovertrek.

Een hutkoffer vol warmte

Ook lekker winters en heel handig: een grote, ouderwetse hutkoffer om je seizoensgebonden accessoires en je zomerdekbed in op te bergen. Staat fantastisch bij het haardvuur en je kunt op ieder moment nog even een extra kussentje of dekentje tevoorschijn toveren. (Bovendien hoef je dan al je spulletjes niet zo netjes op te vouwen). Het mooist is het natuurlijk als je een echte vintage koffer op de kop weet te tikken. Vraag rond in de familie of speur tweedehandswinkeltjes af. Er is altijd wel een mooi exemplaar te vinden!

KAAT Amsterdam Plaid Donegal

Voldoende inspiratie opgedaan? Aan de slag! De beloning mag er zijn: bijkomen met een zachte plaid en een grote kop thee in je knusse winterslaapkamer.

Nicole
Author

Schrijf een reactie