De mandala is een geliefde (en meestal kleurrijke) cirkelvorm die je – zeker als je er eens op gaat letten – regelmatig terugziet op gebruiksvoorwerpen. Bijvoorbeeld op dekbedvertrekken, badlakens of grand foulards. Waarom spreekt de mandala zo aan? En welke zomerse items met mandala’s moet jij in huis hebben?

Wat is een mandala?

mandala's grand foulard
Grand Foulard Elephant Mandala Bleu

Het woord ‘mandala’ is Sanskriet voor ‘cirkel’. Het is een krachtig symbool dat op heel veel verschillende manieren gebruikt wordt. Binnen het Tibetaanse boeddhisme wordt de mandala bijvoorbeeld gezien als een vorm om de kosmos uit te beelden én ingezet als hulpmiddel bij het mediteren. Mandala’s zijn vaak opgebouwd uit allerlei patronen, symbolen en kleuren die samen een symmetrisch en cirkelvormig geheel vormen. Rustgevend om naar te kijken en dus bij uitstek geschikt om voor eventjes je eindeloze gedachtestroom stop te zetten. Misschien dat de mandala daarom zo’n populair verschijnsel is op beddengoed en in de slaapkamer. Zzz…

Dekbedovertrek met mandala’s

Heb je niet zoveel met spiritualiteit en klinkt het je allemaal een beetje zweverig in de oren? ? Geeft niks. Ook wanneer je niet zoveel met de achterliggende gedachte hebt, zijn items met mandala’s simpelweg erg mooi en levendig om in huis te hebben. Kijk zelf maar mee. Wie gek is op kleur, wordt ongetwijfeld blij van de volgende dekbedovertrekken:

mandala dekbedovertrek
Aneeza dekbedovertrek Mandala Maroon (ook verkrijgbaar in blauw)
dekbedovertrek oosters
Essara dekbedovertrek Manny

Het bohemian sfeertje in de slaapkamer maak je uiteraard af met matchende accessoires. Denk aan een multifunctionele grand foulard of een bont vloerkleed. Cirkels, kleurtjes en nog eens cirkels. Laatste beddengoedtip: ben je wel gek op cirkels, maar iets minder op felle kleuren? Dan is het volgende dessin uit de nieuwe collectie van Beddinghouse voor jou de perfecte middenweg:

mandala beddengoed
Beddinghouse dekbedovertrek Tam Pastel

Zen naar het strand (of het park)

Wi je de hort op met je mandala’s, dan moet je zonder enige twijfel bij het merk Hip zijn. Hip maakt ronde strandlakens die barsten van de warme kleuren en zwierige patronen. Daarmee fleur je iedere picknick of dag aan het strand op.

mandala's
Hip maakt veelvuldig gebruik van mandala’s. Op bonte dekbedovertrekken en op – uiteraard – cirkelvormige strandlakens!
hip dekbedovertrek mandala
HIP Dekbedovertrek Chanelle                                                           Hip Dekbedovertrek Sherhia

Dat mediteren wordt misschien nog eventjes oefenen, maar dat wil niet zeggen dat je jezelf niet alvast mag trakteren op een dekbedovertrek vol mandala’s, toch? Met mandala’s in de slaapkamer kruip je straks helemaal zen je bed in.

Nicole
Author

Schrijf een reactie