Wil je slapend de wereld een beetje mooier maken, verdiep je dan eens in het beddengoed van SNURK. Dit sympathieke merk maakte furore met – jawel, het kan – maatschappelijk geëngageerd beddengoed. Inmiddels staat het merk als een huis en worden items van SNURK over de hele wereld verkocht. Hoe ziet de nieuwe collectie SNURK dekbedovertrekken eruit en wat is het verhaal achter dit jonge merk?

Nieuwe collectie SNURK

Over de nieuwe collectie van SNURK kunnen we kort zijn: te gek! Blitse ontwerpen, haarscherpe prints en sfeerfoto’s waardoor je spontaan verliefd wordt op al dat moois. Hieronder een selectie van onze favorieten.

snurk beddengoed
SNURK dekbedovertrek Splatter                                                               SNURK dekbedovertrek Peggy
snurk dekbedovertrek
SNURK dekbedovertrek Teddy                                                                  SNURK dekbedovertrek Airhead

In den beginne: ‘een ideetje’ voor een dekbedovertrek

Minstens zo bijzonder als de ontwerpen van Snurk, is het verhaal áchter dit razend populaire merk. Aan het roer van het bedrijf staan reclamemaakster Peggy en haar partner Erik. In 2007 komen zij op het idee om een dekbedvertrek te produceren met daarop een print van kartonnen dozen en een bijpassend hoeslaken met een ‘stoeptegel’-dessin. De set oogt echt als een doos op een koude, harde stoep en verkoopt als een tierelier.

Snurk Stichting Zwerfjongeren Nederland
‘Le Clochard’ & ‘Le Troittor’

Met het dekbedovertrek (genaamd ‘Le Trottoir’) en hoeslaken (Le Clochard, “de zwerver”) vragen Peggy en Erik aandacht vragen voor jongeren die noodgedwongen op straat leven. De opbrengsten van de twee ontwerpen gaan voor een groot deel naar het goede doel: Stichting Zwerfjongeren Nederland. Vervolgens is SNURK nooit meer opgehouden met het bedenken en produceren van mooi en verantwoord beddengoed. Daar kunnen wij alleen maar blij om zijn!

Trek ‘s een dekbedovertrek aan!

Eveneens een eervolle vermelding waard: de ontzettend leuke en vernieuwende kinderdekbedovertrekken van SNURK. Als kind wil je natuurlijk het liefst helemaal in de rol van je idolen kruipen en dat hebben ze bij dit merk goed begrepen. De dekbedovertrekken zijn zo vormgegeven dat het net lijkt alsof je het pak van Darth Vader of een mooie prinsessenjurk aan hebt. Lekker knuffelen met Chewbacca? Geen probleem, je hoeft er alleen maar voor onder je coole dekbedovertrek te kruipen.

Snurk dekbedovertrek Star Wars
Snurk Dekbedovertrek Ballerina                                             Snurk Dekbedovertrek Darth Vader

Zeefdrukken op de beste katoen

Leuk, al die prints en haarscherpe plaatjes, maar hoe komt dat allemaal op je dekbedovertrek? Nou, die zeefdrukken ze er bij SNURK gewoon op! Zeefdrukken is een artistieke en ambachtelijke techniek waarmee de inkt direct in het katoen wordt gedrukt. Zeker niet de makkelijkste weg, maar het resultaat mag er zijn.
Wat is jouw favoriete ontwerp?

Nicole
Author

2 Comments

Schrijf een reactie