Actie! 10% korting op alles! (muv bedden) | Kortingscode: slaap10 | Geldig van 22-05-2023 t/m 28-05-2023

Voetenzak

2 artikel(en)

per pagina

2 artikel(en)

per pagina

Wat is een voetenzak?

Een voetenzak is onmisbaar als je graag op pad gaat met je kindje. In een voetenzak blijft de kleine spruit lekker warm tijdens een wandeling of bezoekje aan familie en vrienden. Laat je niet misleiden door de naam: een voetenzak houdt niet alleen de voetjes warm, maar ook de rest van het lichaam en het hoofdje. In feite is het een soort slaapzakje voor onderweg dat gemakkelijk te gebruiken is in een kinderwagen, autostoeltje of reiswieg.

Voordelen van een voetenzak

Kinderen houden ervan lekker te woelen, wiebelen en friemelen. Ze moeten immers de wereld ontdekken! Dan is een los dekentje in de kinderwagen of de auto helemaal niet zo handig. Steeds stoppen om het dekentje goed te leggen is vervelend, maar je wilt ook niet dat je kindje kou vat. Zucht... De oplossing? Een voetenzak! Blijft altijd zitten, is heerlijk zacht en lekker warm. Bijkomend voordeel: veel voetenzakken zij geschikt voor de machinewas en dus gemakkelijk schoon te houden. Kijk altijd op het wasvoorschrift om te zien op hoeveel graden je de voetenzak kunt wassen.

Materiaal voetenzak

Voetenzakken zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, maten en materialen. Vaak is de binnenvoering gemaakt van fleece. Dit voelt natuurlijk lekker zacht aan. Je kunt kiezen voor een voetenzak met of zonder vulling en ook wat betreft het bovenmateriaal heb je ruim de keuze. Bedenk goed in welke situaties je de voetenzak gaat gebruiken en bepaal aan de hand daarvan welk materiaal de voorkeur verdient. Voor de zomer zijn er zelfs speciale zomervoetenzakken verkrijgbaar!

Voetenzak op de groei kopen? Niet doen!

Het kan verleidelijk zijn om items als een voetenzak 'op de groei' te kopen, maar dit is niet verstandig. Net als bij een slaapzakje, is het belangrijk dat de kleine precies in de voetenzak past en er niet teveel ruimte overblijft. Als er geen ruimte over is, kan de baby tenslotte ook niet te ver onder de stof wegzakken en in ademnood komen. Bovendien: voetenzakken zijn er in zoveel leuke varianten en met zoveel kleurtjes en dessins... Alleen maar leuk om af en toe een nieuwe te mogen kopen, toch?