Hoeslakens

6 artikel(en)

per pagina

6 artikel(en)

per pagina

Hoeslakens

Je hoeslaken bepaalt voor een groot deel hoe prettig je slaapt. Niemand vindt het fijn om op plooien en kreukels te liggen – ook baby's en dreumesen niet. Daarom is het heel belangrijk dat het hoeslaken van je kindje nauw aansluit op het matras in de wieg of het ledikant. Een geschikt hoeslaken heeft dezelfde lengtemaat en breedtemaat als het matras waar het op komt te liggen.

Hoeslaken voor ledikant

De standaardmaat van een ledikanthoeslaken is 60 x 120 cm. Vaak zijn hoeslakens van dit formaat s ingenomen in de hoeken, waardoor je het laken mooi strak om het ledikantmatras kunt trekken en er rondom geen teveel aan stof overblijft. Tot slot zijn hoeslakens voor baby's en kinderen natuurlijk vaak voorzien van een leuk patroon of print, zodat ze gezellig aansluiten op de rest van het babybedje. Je zou er bijna jaloers van worden.

Materiaal kinderhoeslaken

Hoeslakens voor kinderen zijn vaak gemaakt van badstof, katoen of Jersey. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen voordelen en eigenschappen. Je kunt ervoor kiezen per seizoen een ander hoeslaken te gebruiken, maar regelmatig de lichaamstemperatuur van je kindje voelen tijdens het slapen blijft de beste manier om erachter te komen of het gekozen materiaal op dat moment te warm of te koud is. Over het algemeen geldt: badstof houdt warmte goed vast en kan veel vocht opnemen, wat bij kinderen altijd een voordeel is. Hoeslakens van katoen en Jersey voelen gladder aan en worden door veel mensen het hele jaar door als prettig ervaren.

Molton hoeslaken kinderbed

Het ledikantmatras houd je langer fris door niet alleen een regulier hoeslaken, maar ook een molton geweven kinderhoeslaken te gebruiken. Deze breng je direct aan op het matras en daar bovenop komt het gewone hoeslaken van Jersey, badstof of katoen. Een molton hoeslaken is 'opgeruwd' en kan daardoor heel veel meer vocht opnemen.

Hoeslaken junior peuterbed

Het ledikant ontgroeid, maar nog net te klein voor een eenpersoonsbed? Voor deze periode is er het juniorbed of peuterbed. Daar moet natuurlijk ook passend beddengoed op. Kies in de zoekfilter aan de linkerzijde voor de maat 70/75 x 150 cm en bekijk direct het hele aanbod hoeslakens voor gebruik op een junior bed.